Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ  50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SUNDAY TIMES!!!

Πρωτιά για το Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό στο Λονδίνο!
Την τρίτη θέση κατέλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μουσεία του Κόσμου που δημοσίευσε στο ομότιτλο τετρασέλιδο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Κάτω από κάθε επιλεγμένο μουσείο υπάρχει και μια μικρή επεξήγηση. Για το μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο", όπου ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα νέο αστραφτερό οίκημα για τη φιλοξενία της πιο γνωστής κληρονομιάς του κλασσικού πολιτισμού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται για να δουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός δοξασμένου παρελθόντος. Αυτά στέκονται πλημμυρισμένα από φυσικό φως με υποβλητικό φόντο την απίθανη θέα του αυθεντικού μνημείου». Οι συντάκτες παροτρύνουν τους αναγνώστες να δουν τα αετώματα.
Στην εισαγωγή της η εφημερίδα αναφέρει: «Τα μουσεία δεν είναι μπαγιάτικα αποθετήρια με ξεπερασμένα λείψανα. Είναι ζωντανές συλλογές της πολιτιστικής μας ζωής. Όταν τα επισκεπτόμαστε είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα στα βάθη της ιστορίας της ανθρώπινης ζωής».
Παρακάτω, προσκαλεί τους αναγνώστες της «να κλέψουν λίγο χρόνο από τα ταξίδια τους» και να διαβάσουν τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που έχουν κατατάξει οι ειδικοί, «οι πιστοί γκουρού των μουσείων», όπως τους χαρακτηρίζει. «Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ινστιτούτα που δίνουν έμφαση στα ιστορικά, πολιτιστικά και επιστημονικά έργα τέχνης» επισημαίνει η εφημερίδα Sunday Times.

Στην πρώτη εικοσάδα συμπεριλαμβάνονται:

1. Μουσείο Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον
2. Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο
3. Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα
4. Μουσείο Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο
5. Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορία στη Νέα Υόρκη
6. Πολεμικό Μουσείο Ιμπέριαλ στο Λονδίνο
7. Παλάτι του Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη
8. Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία
9. Βικτόρια και Αλπερτ στο Λονδίνο
10 Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο
11.Πιτ Ρίβερς στην Οξφόρδη
12. Μουσείο Επιστημών στο Λονδίνο
13. Ισραηλινό Μουσείο στην Ιερουσαλήμ
14. Μαυσωλείο Γουίν Σιν στην Κίνα
15. Μουσείο Χουντέριαν στο Λονδίνο
16. Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο
17. Καναδικό Μουσείο του Πολιτισμού στην Οτάβα
19. Νιους Μουσείο στο Βερολίνο
20. Τσεντράλε ντι Μοντεμαρτίνι στη Ρώμη

Πηγη Eirinika.gr






Μάθημα ανθρωπιάς από Μυτιληνιό! Βρήκε και παρέδωσε τσάντα με 2.800 ευρώ!! ...

Ιδιοκτήτρια εστιατορίου "έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της" διαπιστώνοντας ότι από το δίκυκλο που οδηγούσε έχασε την τσάντα της με 2.800 ευρώ, τα οποία είχε συγκεντρωμένα για να καλύψει άμεσες επαγγελματικές της υποχρεώσεις
Την τσάντα βρήκε και παρέδωσε τεχνίτης αλουμινίου, ο οποίος αρνήθηκε ακόμα και την αμοιβή που του προσέφερε η κάτοχος της τσάντας!


Μάθημα ανθρωπιάς δίνει στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε η ενέργεια ενός 29χρονου από τη Μυτιλήνη, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε γυναικεία τσάντα με το ποσό των 2.800 ευρώ, αρνούμενος ακόμη και την αμοιβή που του προσέφερε με ευγνωμοσύνη η κάτοχός τους.
Η τσάντα χάθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου επί της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ της Μυτιλήνης πίσω από το Νοσοκομείο, ενώ όταν η κάτοχός της διαπίστωσε την απώλεια, δεν πίστευε σε καμία περίπτωση πως σε τέτοιες εποχές θα την παραλάμβανε ακέραια λίγες ώρες αργότερα.
Την τσάντα βρήκε ο 29χρονος τεχνίτης αλουμινίου, Γιάννης Μπάγιας, ο οποίος αφού την άνοιξε και βρήκε από το δίπλωμα οδήγησης τα στοιχεία της κατόχου, επικοινώνησε μαζί της παραδίδοντάς την.
Με 2.800 ευρώ
Η τσάντα ανήκει στην ιδιοκτήτρια του ουζερί "Φοίνικας" στην πλατεία Αλυσίδας Κατερίνα Κανλή, η οποία καθ’ οδόν το μεσημέρι της Δευτέρας για την επιχείρησή της "έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της" όταν διαπίστωσε πως είχε χάσει την τσάντα της, στην οποία εκτός από τα προσωπικά της αντικείμενα βρισκόταν και το ποσό των 2.800 ευρώ, το οποίο συγκέντρωνε επί μέρες για την κάλυψη του μισθώματος για το κατάστημα που διατηρεί, καθώς και άλλων επαγγελματικών της υποχρεώσεων.
«Δεν πίστευα, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση, ότι η τσάντα μου θα βρισκόταν και θα μου την επέστρεφαν ακέραια και θέλω πραγματικά να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου σε αυτόν το νέο άνθρωπο, για να μην σας πω ότι αισθάνομαι και τυχερή που την είδε πρώτο το συγκεκριμένο παλικάρι, για το οποίο οι γονείς και συγγενείς του πρέπει να καμαρώνουν», δήλωσε χθες στα "Νέα της Λέσβου" η επαγγελματίας από το χώρο της εστίασης.
Η απώλεια
Η κ. Κανλή είχε ξεκινήσει από την Καλλιθέα όπου είναι κάτοικος, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευθετήσει κάποιες υποχρεώσεις της, ώστε να καταλήξει στη συνέχεια στο ουζερί ιδιοκτησίας της στην πλατεία Αλυσίδας. «Όταν σε κάποια στιγμή σταμάτησα στο βενζινάδικο του Τυροπώλη για να βάλω καύσιμα στο μηχανάκι "πάγωσα", διαπιστώνοντας ότι η τσάντα είχε πέσει και δεν μπορούσα να φανταστώ σε ποιο ύψος όλης της διαδρομής από την Καλλιθέα απ’ όπου ξεκίνησα», τόνισε η επαγγελματίας. Και συνέχισε: «Γύρισα πίσω, αλλά δεν κατάφερα να βρω την τσάντα οπότε κατευθείαν απευθύνθηκα στην Αστυνομία, ζητώντας έντρομη βοήθεια και πράγματι ενημέρωσαν τα περιπολικά που κινούνταν στη Μυτιλήνη για την περίπτωση ανεύρεσης. Καταλαβαίνετε, ιδιαίτερα στις μέρες μας, το ποσό των 2.800 ευρώ είναι σημαντικό και το συγκεντρώναμε ευρώ-ευρώ επί 1 ολόκληρο μήνα για να καλύψουμε το ενοίκιο για το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η επιχείρησή μας, καθώς και άλλες υποχρεώσεις που δεν επιδέχονταν αναβολής. Όταν έφτασα γύρω στη 1 το μεσημέρι στην επιχείρηση ακόμα και οι υπάλληλοι στην κουζίνα κατάλαβαν ότι δεν ήμουν καλά και πώς να είμαι, άλλωστε, χάνοντας ένα τέτοιο ποσό».
Συνεχίζοντας την αφήγησή της στην εφημερίδα μας η εστιάτορας ανέφερε: «Καθίσαμε στο μαγαζί και περιμέναμε εξυπηρετώντας τον κόσμο μήπως και μας τηλεφωνούσαν από την Αστυνομία. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Ποιος όμως θα ήταν αυτός που θα έβρισκε αυτό το ποσό και θα μας το παρέδιδε, ήταν η αγωνία μας».
Ήταν νωρίς το απόγευμα όταν το τηλέφωνο της επιχείρησης χτύπησε και από την άλλη άκρη της γραμμής το άτομο που καλούσε δήλωνε στην επαγγελματία ότι έχει στην κατοχή του την τσάντα της, καλώντας την να την παραλάβει.«Έφυγα αμέσως από την επιχείρηση και πήγα και βρήκα αυτό το παλικάρι πιστεύοντας στην αρχή ότι θα είχε βρει την τσάντα μόνο με τα προσωπικά μου αντικείμενα και ότι ίσως κάποιος άλλος που την είχε βρει νωρίτερα είχε πάρει τα χρήματα. Όταν άνοιξα την τσάντα, αφού μου την παρέδωσε και διαπίστωσα ότι τα χρήματα βρίσκονταν στη θέση τους, δεν πίστευα στα μάτια μου και ακόμα δεν σας κρύβω προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω γιατί δεν το περίμενα», είπε η κ. Κανλή.
Η επαγγελματίας προσφέρθηκε να δώσει αμοιβή στον 29χρονο, ο οποίος ωστόσο επέμεινε αρνούμενος να πάρει χρήματα, υποστηρίζοντας ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή του να παραδώσει την τσάντα που βρήκε στην κάτοχό της.
«Τι να σας πω, αρνήθηκε ακόμα και την αμοιβή που του προσέφερα και όταν επέμεινα ότι δεν θα έφευγα χωρίς να του δώσω κάποια χρήματα για το καλό που μου έκανε, εκείνος μου είπε, "αν έρθουμε στο μαγαζί σου μας κερνάς ένα ούζο" και μακάρι να έρθει για να του το ξεπληρώσω», υπογράμμισε η κ. Κανλή μη μπορώντας να κρύψει την ευγνωμοσύνη της.
Ο 29χρονος
Ο 29χρονος τεχνίτης αλουμινίου, Γιάννης Μπάγιας, δίνει ένα μάθημα πως ακόμα και στους καιρούς της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας, στην εποχή της κρίσης αξιών που βιώνουμε, η ακεραιότητα και η αλληλεγγύη είναι τα στοιχεία εκείνα που προάγουν την κοινωνία της Λέσβου έναντι άλλων απρόσωπων κοινωνιών στην Ελλάδα.
Τα "Νέα της Λέσβου" συνάντησαν χθες το μεσημέρι τον κ. Μπάγια ο οποίος έχει άλλα δύο αδέλφια, αλλά ζει μόνος του και αυτό που μας είπε είναι ότι «αλίμονο, δεν θα έκανα ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε εμένα. Όταν βρήκαν στο δρόμο μου την τσάντα και κατάλαβα πως κάποιος την έχασε, την άνοιξα και από το δίπλωμα της κυρίας βρήκα τα στοιχεία της και επικοινώνησα για να την παραδώσω. Αυτονόητη υποχρέωση του καθενός μας είναι όταν βρίσκουμε στο δρόμο ένα αντικείμενο που δεν μας ανήκει να προσπαθούμε να αναζητήσουμε τον κάτοχό του για να το παραδώσουμε κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε να το παραδίδουμε στην Αστυνομία», ανέφερε στην εφημερίδα  ο κ. Μπάγιας.
 γράφει ο Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου