Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ «ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ 4 ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!!!

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ «ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ 4 ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!!!
Στο "σχολείο της φύσης και των χρωμάτων", όπως ονομάζεται το δημοτικό σχολείο Φουρφουρά στο δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου, οι τέσσερις προικισμένοι δάσκαλοι και οι 45 τυχεροί μαθητές τους μοιράζονται μία αλλιώτικη εμπειρία εκπαίδευσης, με τα στερεότυπα να έχουν καταρρεύσει. Πρωταγωνιστές όλοι τους σε ένα εκπαιδευτικό πείραμα που μάλλον πέτυχε, αφού τα χαμόγελα περισσεύουν μαζί με τη ζωντάνια μικρών και μεγάλων.
Σε αυτό το σχολείο - που ανέδειξε σε ρεπορτάζ της η εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", σημασία έχει η γνώση κι η ουσία. Έχει τοίχους χρωματιστούς, απίστευτες προκλήσεις, συνεχείς εκπλήξεις για τα παιδιά και τάξεις που μοιάζουν με παιδικά δωμάτια με θεματικές ενότητες. Η πρώτη στο διάστημα... και η τετάρτη στα βάθη του ωκεανού.
Έχει ακόμη καναπέδες, βιβλιοθήκες και χαλιά και τα θρανία σχεδόν περιττεύουν. Άλλωστε η σχολική αίθουσα "στήνεται" παντού έξω και μέσα στο σχολείο, κάτω από δέντρα, σε βουνά...
Ένα μάθημα διαφορετικό
 Εδώ όλα γίνονται με όρεξη και χαμόγελο. Από τον αργαλειό μέχρι την εκπαιδευτική ρομποτική, από τα περιβόλια στις νέες τεχνολογίες.
Γυρίζουν ταινίες μικρού μήκους και συμμετέχουν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Συμμετέχουν σε 4 ευρωπαϊκά προγράμματα, τηλεδιασκέπτονται με σχολεία της υπόλοιπης χώρας και παίρνουν συνεντεύξεις από παλιούς Αμαριώτες για το Μουσείο προφορικής ιστορίας. Φτιάχνουν αρωματικό λάδι και μαθαίνουν Γαλλικά μέσω skype!
Από το 2010 τα παιδιά του Φουρφουρά έχουν και τη δική τους διαδικτυακή τηλεόραση και τα απομακρυσμένα τους χωριά δεν εμποδίζουν πια τη φωνή τους να φτάσει παντού.
Από τη Μακεδονία στην Κρήτη!
Λίγα χρόνια πριν, ένας φύλακας-"Άγγελος" από τη Μακεδονία βρέθηκε στην άκρη του πουθενά ή, για την ακρίβεια, 45 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο σχολειό του Φουρφουρά, που φιλοξενεί τα παιδιά 7 ορεινών χωριών του Αμαρίου. Ο Άγγελος Πατσιάς, ένας νεαρός δάσκαλος, ήρθε για να δημιουργήσει ένα μικρό εκπαιδευτικό θαύμα. Κι ύστερα ήρθαν κι άλλοι νεαροί, εξίσου ακούραστοι και αεικίνητοι δάσκαλοι. Κι όλοι μαζί τα κατάφεραν.


ΠΗΓΗ:

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ- 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 50%

Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος (HCC), του πιο κοινού τύπου καρκίνου του ήπατος, κατά περίπου 40% , σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Clinical Gastroenterology and Hepatology”, το επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. 
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος κατά περισσότερο από 50%. 
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας Φαρμακολογίας "Mario Negri" της Ιταλίας, πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση μελετών που δημοσιεύτηκαν από το 1996 μέχρι το 2012, που αφορούσαν σε 3.153 περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος, για να διαπιστώσουν την επίδραση του καφέ στην πρόληψη της νόσου.
"Η ευνοϊκή επίδραση του καφέ κατά του καρκίνου του ήπατος μπορεί να οφείλεται στην αποδεδειγμένη θετική του επίδραση στην πρόληψη του διαβήτη, που αποτελεί παράγοντα κίνδυνου για τον καρκίνο στο ήπαρ, ή στις ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στα ηπατικά ένζυμα", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Κάρλο Λα Βέτσια.  
Σύμφωνα με τους ερευνητές ωστόσο, είναι δύσκολο να καθοριστεί αν η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του ηπατικού καρκίνου είναι αιτιώδης, ή αν αυτή η σχέση  οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι ασθενείς με παθήσεις του πεπτικού συστήματος ή παθήσεις του ήπατος συχνά εθελούσια μειώνουν την κατανάλωση καφέ .


Ωστόσο η πρωτοβάθμια πρόληψη του καρκίνου του ήπατος συνίσταται στην αποφυγή του αλκοόλ, στον εμβολιασμό για τον ιό της ηπατίτιδας Β καθώς και τον έλεγχο της μετάδοσης της ηπατίτιδας C. Αυτά τα τρία μέτρα μπορούν, κατ 'αρχήν, να μειώσουν περισσότερο από το 90% τα περιστατικά καρκίνου του ήπατος παγκοσμίως .



ΠΗΓΗ: news.gr
TO ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕ- ΣΕ ΕΝΑ
ΜΑΥΡΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ!!!!!

Οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου του Δήμου της Αθήνας έστειλαν σήμερα το δικούς αντιρατσιστικό μήνυμα αγκαλιάζοντας το σημαιοφόρο του σχολείο τους, ο οποίος είναι μαύρος. Μάλιστα η κίνηση αυτή δίνει ακόμα μία απάντηση και σε γονείς που κατά καιρός δεν ήθελαν μαθητές που δεν έχουν αμιγώς ελληνική καταγωγή να γίνονται σημαιοφόροι στην παρέλαση!α
ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com Της Στέλλας Τερζάκη