Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αναπτυξιακή παιδίατρος-Διευθύντρια  Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής- Υπεύθυνη έργου στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ΑΛΚΥΟΝΗ κα Ιωάννα Αντωνιάδου –Κουμάτου, θεσμοθετήθηκε η Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα με τον Νόμο 4316/201.
Όπως αναφέρει ο Νόμος η θεσμοθέτηση έγινε με στόχο τη διευκόλυνση των θηλαζουσών μητέρων και ως εκ τούτου θα δημιουργηθούν χώροι θηλασμού σε δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, σε αερολιμένες, σε λιμένες, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε χώρους άθλησης, σε εμπορικά κέντρα, καθώς και σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επίσης, οι εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορούν να αντλούν με έκθλιψη και να αποθηκεύουν το μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους και εντός του χώρου που ορίζεται από το φορέα εργασίας τους και ο οποίος ονομάζεται χώρος θηλασμού στην Εργασία.
Επιπροσθέτως, στα δημόσια Νοσοκομεία, τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. και στις ιδιωτικές Κλινικές προωθείται η ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας «Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία» (Φ.Β.Ν.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί η προαγωγή του μητρικού θηλασμού. Ενώ, στους ίδιους χώρους όπου διαθέτουν μονάδα νεογνών, θα δημιουργηθούν Τράπεζες Γάλακτος.
Στο πλαίσιο ανάπτυξης του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας θα οργανωθούν προγράμματα και δράσεις προαγωγής του μητρικού θηλασμού, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών και φορέων με στόχο τη διασφάλιση της συνέχειας των υπηρεσιών και παρεμβάσεων και μετά την έξοδο από το μαιευτήριο, ενώ τέλος, συνίσταται στο Υπουργείο Υγείας «Μητρώο Επιμορφωτών για την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού».
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/896811/thesmothetithike-o-mitrikos-thilasmos-sti-xora-mas

19 ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014. ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Δοκιμάζουν, εφευρίσκουν, επιχειρούν, ανασκευάζουν, κατασκευάζουν, φτιάχνουν κάτι ολόδικό τους – μεγάλο ή μικρό- και τελικά πετυχαίνουν ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.
Ξαναθυμόμαστε τους πιο τολμηρούς νέους που μας ενέπνευσαν το 2014. 

Αριστοτέλης, Πλάτωνας και Θουκυδίδης σε android μορφή Ο Αντώνης Πανώρης μεταφέρει έργα αρχαίων, κλασικών και νέων συγγραφέων στις συσκευές μας. 
φωτ.: Αγγελική Μαυρομάτη/LIFO
Ο Αντώνης Πανώρης μεταφέρει έργα αρχαίων, κλασικών και νέων συγγραφέων στις συσκευές μας.
Ο Αντώνης Πανώρης, έχει καταφέρει να παντρέψει τα κλασικά έργα με την τεχνολογία και τα αποτελέσματα μπορείς να τα κάνεις δωρεάν download στην οθόνη σου. Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο οι Android εφαρμογές που έχει επιμεληθεί ξεπερνούν τις 260 με πάνω από 270.000 εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο. Τα πρώτα «βιβλία» που μετέτρεψε σε μορφή Android ήταν τα άπαντα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, με εκατοντάδες έργα τους ενσωματωμένα σε κάθε εφαρμογή αντίστοιχα. 
φωτ.: Αγγελική Μαυρομάτη/LIFO
Ο Βασίλης Ντούρος και τα χειροποίητα σαπούνια του στις αγορές του κόσμου
Η ευρηματική "Snob Duck" από την Τρίπολη και η επιτυχία μιας προσπάθειας που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Φωτό: Γιάννης Αλιφερόπουλος/ LIFO
Tα σαπούνια "Snob Duck" είναι όλα χειροποίητα και κατασκευάζονται στο εργαστήριό του Βασίλη στην Τρίπολη.
Κάθε μήνα η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 1500 κομμάτια. Η κατασκευή τους γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο, κόβονται με το χέρι, φέρουν τη σφραγίδα με την πάπια - έμβλημα και πακετάρονται στις επίσης χειροποίητες συσκευασίες για να αποσταλούν προς πώληση σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.
Φωτό: Γιάννης Αλιφερόπουλος/ LIFO
Η κατασκευή τους γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο, κόβονται με το χέρι, φέρουν τη σφραγίδα με την πάπια - έμβλημα και πακετάρονται στις επίσης χειροποίητες συσκευασίες για να αποσταλούν προς πώληση σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.
Η πρώτη εφαρμογή που φέρνει όλες τις ελληνικές Σχολές στα χέρια σου
Γνωρίσαμε τους δημιουργούς της Studdle
Image
"Στο εξωτερικό απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αντίστοιχη "όλα σε ένα" εφαρμογή. Θέλουμε η εφαρμογή να αγαπηθεί από το κοινό, και να βελτιώνεται συνεχώς, μέσα από την κριτική και τα σχόλια των χρηστών μας.
Στην ουσία προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε όλες τις ανάγκες ενός φοιτητή σε μία εφαρμογή. Το αν τα καταφέραμε ή όχι, ελπίζουμε να μας το πουν οι ίδιοι οι φοιτητές!"
Δείτε όλο το άρθρο στη www.lifo.gr