Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Έτσι, θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. 
Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

Άγνωστη παραμένει, ωστόσο, η τύχη του εξαμήνου. Τον τελευταίο λόγο ως προς αυτό έχουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων, που θα αποφασίσουν σχετικά βάσει και του προγράμματος σπουδών κάθε τμήματος.

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών με την απεργιακή επιτροπή να τάσσεται υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, και το προεδρείο του συλλόγου να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε διά βοής και περιλαμβάνει επίσης τη συνέχιση του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο με διαπαραταξιακή επιτροπή των υπαλλήλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει διαμηνύσει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος όσο είναι κλειστό το πανεπιστήμιο.

Πηγή: tonima.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 3 ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ- ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΛΙΣΤΡΟΥΣΑΝ 

                                                       ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αποστολή διάσωσης τριών ελαφιών που είχαν παγιδευτεί στην παγωμένη λίμνη Albert Lea στη Μινεσότα οργάνωσαν δυο άνδρες, ιδιοκτήτες μιας οικογενειακής επιχείρησης  χόβερκραφτ.
Η επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε όταν πατέρας και γιος είδαν μια φωτογραφία των άτυχων ελαφιών, που αναρτήθηκε αρχικά στο Facebook και στη συνέχεια μεταδόθηκε μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Όπως φαίνεται στο video, οι δυο άνδρες έφτασαν στο σημείο με δυο χόβερκραφτ. Έδεσαν τα ζώα με σχοινιά στα οχήματα και τα μετέφεραν ένα ένα προς την ακτή.
Όπως ανέφεραν, τα ελάφια γλιστρούσαν στον πάγο και δεν μπορούσαν καν να σταθούν στα πόδια τους.
Πατέρας και γιος πιστεύουν πως όταν έφτασαν στο σημείο τα ζώα διαισθάνθηκαν ότι θα τα βοηθούσαν.
Μετά τη διάσωση το ένα ελάφι έφυγε τρέχοντας, ενώ τα άλλα δυο πάλευαν για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

 ΠΗΓΗ econews.gr

ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.

Τη λήψη εκτάκτων μέτρων προστασίας για τους άστεγους αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, λόγω της σταδιακής πτώσης της θερμοκρασίας έως το Σαββατοκύριακο και για όσες ημέρες οι δύσκολες καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν.

Μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη έκτακτη λειτουργία, σε πρώτη φάση, δύο θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή αστέγων βρίσκεται ήδη και ο ξενώνας αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:
α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)
β) και η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449).
γ) Το Υπνωτήριο του Δήμου Αθηναίων, της οδού Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο κτίριο αυτό, εκτός από διανυκτέρευση, παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατρούς και μπάνιο. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Ομάδες έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα πραγματοποιούν, σε συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτόπιες παρεμβάσεις (street work), προκειμένου να ενημερώνονται οι άστεγοι πολίτες για τους διαθέσιμους χώρους αλλά και να προσφέρονται, όπου χρειάζεται, φάρμακα και ζεστό ρόφημα. 

Επίσης, ενημερώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα, στην ευθύνη των οποίων βρίσκονται τα σημεία υποδοχής αστέγων, για τη συνδρομή τους ως προς τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Έχει ήδη γίνει επικοινωνία με την 1η ΔΥΠΕ για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Πηγή: tanea.gr