Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!! ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!!!


Με το πολιτιστικό πρόγραμμα «HELLAS» καλείται «το κοινό στο Λουξεμβούργο να ανακαλύψει ή να ξανα - ανακαλύψει τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών


«Ελληνοποιείται το Θέατρο του Esch», στο Λουξεμβούργο, τονίζει η εφημερίδα «Le Quotidien», μια από τις μεγαλύτερες της χώρας, αναφερόμενη στις θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και εικαστικές εκθέσεις, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος«HELLAS», από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης Esch sur Alzette. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.
Με το πολιτιστικό πρόγραμμα «HELLAS» καλείται «το κοινό να ανακαλύψει ή να ξανα - ανακαλύψει τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Κορυφαία εκδήλωση του προγράμματος ήταν η θεατρική παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη«Μήδεια», σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Θεάτρου Charles Muller, που αποθεώθηκε από το κοινό και τον τύπο, με πλήθος δημοσιευμάτων πριν και μετά την παράσταση.

Επιτυχία σημείωσε και η προβολή της ταινίας «Recycling Medea» του Αστέρη Κούτουλα, αναλυτική συνέντευξη του οποίου δημοσιεύθηκε στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Tageblatt». Η ταινία, με μουσική Μ. Θεοδωράκη, συνδυάζει μπαλέτο, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία και χρησιμοποιεί το μύθο της Μήδειας αλληγορικά σε σχέση με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και ελληνική τραγωδία. 
Τέλος, θετικά σχόλια απέσπασαν και οι εκθέσεις δυο Ελλήνων εικαστικών, στη γκαλερί του Θεάτρου, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μαρτίου. Πρόκειται για την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Παντελή Σαμπαλιώτη (1955-2011) και την έκθεση κεραμικών του Νίκου Μπαλατσού.

http://www.news.gr/