Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ 32η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ένα χρυσό και πέντε χάλκινα μετάλλια απέσπασαν Έλληνες μαθητές, στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πέτρος Ντούνης από την Αθήνα και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές Νέστορας Χαχαμής από την Αιτωλοακαρνανία, Παναγιώτα Καρατζά από τη Βέροια, Δημήτρης Τσιντσιλίδας από τη Δράμα, Δημήτρης Μελάς από την Αθήνα και Παναγιώτης Μισιακός από την Αθήνα.
Στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετείχαν έντεκα ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση στα μαθηματικά, καθώς και εννέα φιλοξενούμενες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συνεχάρη την ελληνική αποστολή, υπογραμμίζοντας πως τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας, δείχνουν τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών και ενισχύουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
http://www.naftemporiki.gr/story/949037/diakriseis-gia-ellines-mathites-sti-balkaniki-mathimatiki-olumpiada

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΝΘΕΤΡΙΑ

Η πολυβραβευμένη Λίνα Τόνια έλαβε το 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για όπερα δωματίου, με το έργο της "Fear &(s) the Love". Ήταν η μόνη ελληνική συμμετοχή.
Ο διαγωνισμός έγινε στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία στα πλαίσια της Μουσικής Μπιενάλε του Ζαγκρεμπ, και αρχικά διαγωνίστηκαν 91 συνθέσεις από όλο τον κόσμο μέσα από τις οποίες επιλέχθηκαν 10 από αυτές για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα έργα παρουσιάστηκαν στην Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ και ύστερα από την κρίση της επιτροπής δόθηκαν τρία βραβεία.
Η 30χρονη Λίνα Τόνια έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης ανά τον κόσμο αποσπώντας βραβεία για τα έργα της στην Μόσχα, τη Φιλλιπούπολη, τη Βαιμάρη, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βιέννη, τα Τίρανα, τη Σόφια.
Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το 3ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στη Νέα Υόρκη, το 2ο βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής "Via Nova" και τιμητική διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης "Edison Denisov" στη Ρωσία.
Βιογραφικά στοιχεία: Η Λίνα Τόνια γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1985 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των έξι ετών. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σύνθεση κι έπειτα συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και της Βιέννης.
Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική της στο reverbnation.com/linatonia.
Πηγή: https://www.facebook.com/GoodNewsGR?fref=ts