Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΖΕ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Στη 2η θέση τερμάτισε η Κατερίνα Νικολαΐδου στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, που διεξάγεται στο Βαρέζε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε πίσω απ’ την Ολλανδή Ίλσε Πάουλης, ενώ ακολούθησε η Έβελιν Πέλεμαν απ’ τα Βέλγιο.


Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, οιΚωσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης τερμάτισαν στην πέμπτη θέση στη δίκωπο άνευ, οι Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Περγκούλη κατέλαβαν την έκτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Διονύσης Αγγελόπουλος στο σκιφ.

Δωδέκατος στη γενική κατάταξη του σκιφ ελαφρών βαρών βγήκε ο Σπύρος Γιάνναροςμετά την έκτη θέση στο μικρό τελικό, ενώ οιΓιάννης Πέτρου και Στέφανος Ντούσκος τερμάτισαν στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.


Πηγή: nooz.gr

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Η οικονομία του νησιού, που δέχτηκε πλήγμα από την παρακμή της σπογγαλιείας, βρίσκει νέα ανάσα στον άγονο βράχο. Αυτό που για αιώνες οι κάτοικοι θεωρούσαν κατάρα μετατρέπεται σε ευλογία. Σε Κάλυμνο και Τέλενδο έχουν διανοιχτεί περί τις 2.500 διαδρομές και εκτιμάται πως το νησί επισκέπτονται κάθε χρόνο 10.000 αναρριχητές από όλο τον κόσμο.
Φωτογραφία: Σπύρος Αποστολόπουλος
«Σε ετήσια βάση ξεπερνούμε τις 150.000 διανυκτερεύσεις μόνο από αναρριχητές. Με ό,τι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία. Από τις Μυρτιές μέχρι το Μασούρι όλα κινούνται στον ρυθμό της αναρρίχησης», τονίζει ο απερχόμενος δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης. Το Μασούρι σφύζει από ζωή το φθινόπωρο και την άνοιξη. Οι περισσότεροι αναρριχητές φτάνουν από Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά. Πολλοί επιστρέφουν δύο και τρεις φορές τον χρόνο, μια και θεωρούν την Κάλυμνο παράδεισο της αναρρίχησης...

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20140726/low/assets_LARGE_t_420_54378472.JPG
Σε Κάλυμνο και Τέλενδο έχουν διανοιχτεί περί τις 2.500 διαδρομές και εκτιμάται πως το νησί επισκέπτονται κάθε χρόνο 10.000 αναρριχητές από όλο τον κόσμο. Φωτογραφία: Νικόλαος Σμαλιός

«Παρόλο που η Ελλάδα φημίζεται για τις ακρογιαλιές της, στο μεγαλύτερο τμήμα της καλύπτεται από ψηλά βουνά. Οι προοπτικές ανάπτυξης ενός εναλλακτικού τουριστικού ρεύματος και μάλιστα εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου είναι ιδιαίτερα ευοίωνες», εκτιμά ο κ. Θεοδωρόπουλος. Η Αυστρία, για παράδειγμα, μετρά περίπου δυο εκατομμύρια αναρριχητές και η Γερμανία άλλα τέσσερα εκατομμύρια. Χώρες όπως η Γαλλία κι η Αγγλία έχουν μεγάλη παράδοση στο σπορ. Οι Σκανδιναβοί κάνουν 6-7 ταξίδια τον χρόνο σε πιο ζεστά μέρη για να αναρριχηθούν. Κομμάτι από αυτή την πίτα διεκδικούν χώρες όπως η Ισπανία, η νότια Γαλλία, η Ιταλία αλλά και η Τουρκία που προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι με πεδία στην Αττάλεια. Η Ελλάδα, αν και υστερεί στην προβολή, προσφέρει δυνατότητες αναρριχητικών διαδρομών όλων των ειδών. Από sport climbing σε εξαιρετικό βράχο πάνω απ' τη θάλασσα έως υψηλού επιπέδου κλασικές βουνίσιες διαδρομές.

Πηγή: ethnos.gr