Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τέσσερις ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), δημιουργώντας ιδιαίτερη αίσθηση στους διοργανωτές και στους παρευρισκόμενους, καθώς η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετείχε επίσημα στον διαγωνισμό.
Σημαντική διάκριση στις εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες δορυφορικής πλοήγησης είχε η πρόταση «YOOR - Exchanging Experiences», με δημιουργούς τον Φίλιππο Μπεβεράτο και τον Jean-Robert Malandra, μια εφαρμογή σε κινητές συσκευές, για ενημέρωση και επικοινωνία των ιστιοπλόων, τουριστών και ταξιδιωτών της θάλασσας, που στόχο έχει να αναδείξει τους ενδιαφέροντες μικρούς θαλάσσιους προορισμούς στην Ελλάδα και ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Η πρόταση αυτή προκρίθηκε ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές του διαγωνισμού GNSS 2014 που διοργανώθηκε από τον ΣΕΚΕΕ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο και συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ), με σκοπό την βράβευση των  καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών καινοτομιών που βασίζονται στην χρήση των δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.
Πρώτο βραβείο για την καλύτερη λειτουργούσα υπηρεσία απονεμήθηκε στην πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές «FireHub» που ανέπτυξε η ομάδα του Δρ. Χάρη Κοντοέ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), η οποία και παρέλαβε το σχετικό βραβείο.
Ιδιαίτερη διάκριση είχε μια ακόμα ελληνική πρόταση με τίτλο «Seagrass in HD» από το Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών «Αρχιπέλαγος» από τους Δημοσθένη Τραγανό και Samuel Matthews, μια εφαρμογή για διαχείριση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Μια ακόμη ιδιαίτερη ελληνική παρουσία ήταν αυτή της sboing με το «sbCliMate», η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία «T-Systems big data challenge».
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιριών Κινητων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ο οποίος διοργάνωσε το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού: «Οι Ελληνικές εφαρμογές που βραβεύτηκαν καταγράφουν μια δυναμική εμφάνιση των Ελλήνων καινοτόμων σε έναν σημαντικό τομέα που η τεχνολογία έρχεται στην καθημερινή μας ζωή. Η Ελλάδα δείχνει ότι διαθέτει τεχνογνωσία και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, και έκανε έντονη την παρουσία της σε αυτή την πρώτη διεθνή εμφάνισή της, υποβάλλοντας συνολικά 18 προτάσεις».
Οι βραβευμένες προτάσεις θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση: «Bringing Space down to Earth - Smart Cities Services» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 10.00 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - InnovAthens.
Πηγή: eirinika.gr

ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥΡΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΠΑΤΣΙ

Είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα – πιλότος στα πολεμικά ελικόπτερα Απάτσι. Ζει καθημερινά την περιπέτεια και την αδρεναλίνη που φτάνει στα ύψη, αλλά είναι μόλις 25 ετών.
«Από μικρή ονειρευόμουν να κάνω μία δουλειά που θα είχε δράση και αδρεναλίνη. Μου έλεγε ο πατέρας μου ιστορίες από το στρατό- όπως συνηθίζουν οι άνδρες- και νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που κόλλησα το ''μικρόβιο''», λέει η αρχιλοχίας, που μίλησε στο Mega. Για αυτό επέλεξε να μπει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και πλέον, είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού.
Για να τα καταφέρει, πέρασε επιπλέον πέντε μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά και 50 ώρες πτήσεις και 20 ακόμη εξομοίωσης. «Η εκπαίδευση είναι πολύ απαιτητική. Πολλές ώρες διαβάσματος, λίγος ελεύθερος χρόνος. Το διάβασμα δεν σταματά ποτέ», λέει.

Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα πολεμικά ελικόπτερα Απάτσι
Η ερώτηση για την πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» είναι η αντιμετώπιση που έχει από τους συναδέλφους της. Οπως λέει, την έχουν συνηθίσει πλέον και δεν έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση. «Το γυναικείο φύλο έχει κάνει αισθητή παρουσία στο στρατό. Σίγουρα παραμένει περίεργη εικόνα για κάποιους να βλέπουν γυναίκα να κατεβαίνει από το ελικόπτερο. Ομως, αναλαμβάνω τα ίδια καθήκοντα, έως τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Οι συνάδελφοί μου με αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς και τους άνδρες», εξηγεί.
Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα πολεμικά ελικόπτερα Απάτσι
Οπως λέει, όταν βγαίνει έξω, αποφεύγει να λέει τι επάγγελμα κάνει. «Κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, παιδικοί μου φίλοι το ξέρουν. Τους φαινόταν αρκετά περίεργο στην αρχή, αλλά πλέον το έχουν συνηθίσει. Με πειράζουν, όμως είναι υπερήφανοι για εμένα», λέει η Αθηνά Πανουργιά.
Οσο για το δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια», για εκείνη δεν υπάρχει. «Δεν θα διαλέξω. Θα τα κάνω και τα δύο. Η δουλειά μου με γεμίζει, είναι αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Πιστεύω ότι θα τα πετύχω και τα δύο», δηλώνει με αυτοπεποίθηση.
Πηγή: imerisia.gr

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ «ΝΕΚΡΗΣ» ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ST VINCENT’S ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΙ. Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΙ Η ΜΙΣΕΛ ΓΡΙΜΠΙΛΑ.


 Η μέθοδος που επινόησαν περιγράφεται ως «εκπληκτική» και μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς που διενεργούνται αυτήν τη στιγμή!!!!



Πρόκειται για την 57χρονη Μισέλ Γρίμπιλα, στην οποία η μεταμόσχευση έγινε πριν δυο μήνες. Σήμερα η ίδια λέει πως αισθάνεται σαν 40χρονη!

«Ήμουν πολύ άρρωστη. Μετά την μεταμόσχευση είμαι διαφορετικός άνθρωπος» είπε η κα Γρίμπιλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Γρίμπιλα είναι μάνα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει χάρη στην καρδιά του Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στη Μύκονο.



Ο ίδιος για τη μεταμόσχευση που έγινε στη μητέρα του έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: «Με τη Φώτιση Του Κυρίου οι γιατροί πραγματοποίησαν άλλο ένα θαύμα! Μια μέθοδος που υπόσχεται την "ανάσταση νεκρών" καρδιών και τη σωτηρία μεγαλύτερου ποσοστού ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για το Δώρο ζωής...».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι αυστραλοί επιστήμονες κατόρθωσαν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία «νεκρές» καρδιές σε τρεις ασθενείς του Νοσοκομείου St Vincent's, στο Σίδνεϊ, ανάμεσά τους και η Μισέλ Γρίμπιλα.

Η μέθοδος που επινόησαν περιγράφεται ως «εκπληκτική» και μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς που διενεργούνται αυτήν τη στιγμή. 

Και αυτό, διότι
 έως τώρα τα μεταμοσχευτικά κέντρα μπορούσαν να μεταμοσχεύσουν μόνο καρδιές από δότες που ήταν μεν εγκεφαλικά νεκροί, αλλά οι καρδιές τους παρέμεναν σε λειτουργία χάρη στα μηχανήματα.

Όμως οι επιστήμονες από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς & Πνευμόνων του St Vincent's ανακοίνωσαν ότιμεταμόσχευσαν με επιτυχία καρδιές, οι οποίες είχαν πάψει να κτυπούν για 20 λεπτά.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο καρδιολόγος και διευθυντής της Μονάδας δρ Πίτερ ΜακΝτόναλντ, οι καρδιές των δοτών τοποθετήθηκαν αρχικώς σε μία φορητή κονσόλα.

Η κονσόλα περιείχε ένα ειδικό υγρό συντήρησης, το οποίο επινοήθηκε από επιστήμονες του St Vincent's και του Καρδιολογικού Ερευνητικού Ιδρύματος Victor Chang.

Οι καρδιές βυθίστηκαν σε αυτό το υγρό και στη συνέχεια συνδέθηκαν με ένα αποστειρωμένο κύκλωμα
 για να ανακτήσουν την παλμική λειτουργία τους και να διατηρηθούν ζεστές.

Η σύνδεση αυτή διατηρήθηκε για τέσσερις ώρες πριν από τις μεταμοσχεύσεις, ούτως ώστε να αξιολογήσουν οι γιατροί την «συμπεριφορά» κάθε καρδιάς έπειτα από την επανεκκίνησή της και να εξακριβώσουν εάν είναι κατάλληλη για μεταμόσχευση ή όχι.

Ο καρδιοθωρακοχειρουργός δρ Kumud Dhital που πραγματοποίησε τις μεταμοσχεύσεις είπε ότι «πήδηξε στον αέρα» μόλις είδε την πρώτη καρδιά να κτυπάει στο στήθος της Μισέλ Γρίμπιλα που την έλαβε, προσθέτοντας πως η μεταμόσχευση έγινε εφικτή χάρη στη νέα τεχνολογία.
http://www.newslog.gr/

ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 25 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BUSINESS INSIDER

Περιβολάς στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τρία Ελληνικά Ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 Καλύτερα στην Ευρώπη
To Business Insider αναδεικνύει τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη με τα τρία από αυτά να βρίσκονται στην Ελλάδα.Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν απο κριτικές γνωστών ιστοσελίδων σχετικές με ταξίδια.Τα βραβεία προέρχονται από το περιοδικό Travel + Leisure και Fodor, και από δημοσκοπήσεις του Condé Nast Traveller και του Trip Advisor. Η λίστα, βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι πλήρης χωρίς τουλάχιστον τρεις Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Το καταπληκτικο Περιβολάς με μαγευτική θέα τη καλντέρα της Σαντορίνης, πού ήρθε έκτο στη σειρά, το Blue Palace Resort στην Ελούντα της Κρήτης που ήρθε στην 16η θέση μαζί με St. Regis στη Φλωρεντία και το Lindos Blue στη Ρόδο, που ήρθε στην 22η θέση.
Περιβολάς στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Περιβολάς στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Γοητευτικό και οικείο το Perivolas Resort είναι το απόλυτο καταφύγιο χαλάρωσης στο νησί. Συνδυάζοντας την εκπληκτική θέα με την πολυτέλεια καθώς επίσης και την όμορφη αρχιτεκτονική, προσφέρει ζεστή φιλοξενία και εξαιρετική κουζίνα. Απολαύσετε περιπάτους στις ειδυλλιακές βεράντες του νησιού με θέα τη καλντέρα και όλο το νησί της Σαντορίνης., γεύμα στο ύπαιθρο ατενίζοντας τ’ αστέρια με ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι σαμπάνια.
Blue Palace Resort & Spa
Blue Palace Resort & Spa

Blue Palace Resort & Spa ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Φωλιασμένο στην διάσημη ακτή της Ελούντας στην Κρήτη, το πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο προσφέρει επιβλητική θέα στο νησί της Σπιναλόγκας. Ένα πολυτελές θέρετρο στην Ελλάδα με αρχιτεκτονική και ύφος, το Blue Palace Resort & Spa είναι το ιδανικό καταφύγιο στο νησί για να συνδυάσετε διαμονή στα πολυτελή καταλύματα, με αυθεντική κουζίνα.

Lindos Blu ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Σκαρφαλωμένο βασιλικά στην πλαγιά ενός λόφου, το Lindos Blu Hotel & Suites, είναι το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες στο κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου, εξασφαλίζοντας απόλυτη χαλάρωση . Εκπληκτική θέα, άψογη εξυπηρέτηση και ιδιαίτερη κομψότητα δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για πλήρη αναζωογόνηση. 70 δωμάτια και βίλες με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι έτσι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών..

 greekreporter.com