Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤOΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, Έλληνες επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί από το φακό της φωτογράφου Ολυμπίας Κραγασάκη!
Στη φωτογράφιση συμμετέχουν οι Κατερίνα Καραβάτου, Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Μακαλιάς, Βελίκα Καραβαλτσίου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Μάνος Βροντζάκης, Κατερίνα Λάσπα, Πάνος Βλάχος, Βασίλης Παλαιολόγου, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αδάμ Τσαρούχη, Μυρτώ Κάζη και Άγγελος Τριάντης.
Η φωτογράφιση έγινε σε παραγωγή της Κατερίνας Μαντά  (The K-magazine), το make up  επιμελήθηκε η Μαιρηλού Τζιβελέκης, το μοντάζ ο Χριστόφορος Λάζαρης και τα Cupcake … η Ελένη Σαλταβαρέα.
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 
Αξίζει να σημειωθεί η σημερινή δήλωση του Πάπα:  Κάθε ασθενής, μηδενός εξαιρουμένου, θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
«Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε κοντά σε αυτούς που υποφέρουν, ιδιαίτερα στα παιδιά» σημείωσε ο Ποντίφικας.
808_d703d5f5-90f4-452b-96d0-527f40f523ea.jpg

Το 2012, συνολικά 35,3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο -το 70% στην υποσαχάρεια Αφρική- ζούσαν με τον ιό HIV, 2,3 εκατομμύρια νοσούσαν και 1,6 εκατομμύριο πέθανε από ασθένειες που συνδέονταν με τον HIV, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του προγράμματος του ΟΗΕ κατά της νόσου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.

838_334393ed-2f79-4971-9498-58cd6a252298.jpg
Το 2011 οι θάνατοι ανέρχονταν σε 1,8 εκατομμύρια, έναντι των 2,3 εκατομμυρίων το 2005.
Το 2012 επίσης καταγράφηκαν 2,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα, έναντι 2,5 εκατομμυρίων το 2011, σημειώνοντας μείωση παγκοσμίως 33% σε σχέση με το 2001.
685_4af38847-2a81-4b33-b39b-67891c76e66e.jpg

karavatou.jpg

lewnidas.JPG
laspa.JPG


aids2.JPG
Πηγή: photomag.gr, naftemporiki.gr

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ : Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΕΓΙΝΕ 107 ΕΤΩΝ.

Το τελευταίο βιβλίο του βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο κι έχει τον τίτλο «Απόλογος Βίου».

Ο διακεκριμένος φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1906 (15 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε) στον Πειραιά.

Για το τελευταίο του βιβλίο λέει: 
«Προσθέτω ό,τι ίσως παρέλειψα στις προηγούμενες εργογραφίες και βιογραφίες μου. Αυτά που σας είπα στις κατά καιρούς συζητήσεις μας. Για τη ζωή μου, τη γυναίκα μου, τις δραστηριότητες μου». 
Κι αν σας ζητούσα μια περίληψη, έναν «τίτλο», αυτού του απολόγου του βίου σας; 
«Στη ζωή μου έκαμα αυτό που θεωρούσα καθήκον μου». 


«Επίστεψα βαθιά στον έρωτα! Αρκεί βέβαια να έχει εκδήλωση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά, έζησα ευτυχισμένο βίο. Η γυναίκα μου, με την οποία έζησα 65ετή κοινό ευτυχισμένο βίο, κατανοούσε, κι εγώ εκείνη. Ερωτευτήκαμε και οι δύο την εργασία, τη δημιουργία, ο ένας τον άλλο... Επίστεψα πολύ στον έρωτα... Είναι αυτός που που σε βοηθά να ζεις και να δημιουργείς. Είναι αυτό που λείπει ίσως σήμερα...».

Πολυγραφότατος και με μεγάλη ακόμη διαύγεια μιλά για όλους και για όλα:
Πηγή: 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ RYAN SMITH ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ.

       «Γεια σου μαμά και μπαμπά» 

είπε το ξανθό αγόρι μόλις άνοιξε   

τα μάτια του!


    Ο Ryan Smith είχε στις 22 Ιουλίου ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με το ποδήλατό του την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του στο  Linclnshare. Το τραγικό είναι ότι το ανήλικο αγόρι δεν φορούσε κράνος γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τα μαλλιά του!

Ο νεαρός μετά από το ατύχημα έπεσε σε κώμα για τέσσερις μήνες. 

Αν και οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένειά του ότι το παιδί 

μπορεί να μην τα καταφέρει ο πατέρας του δεν έχασε την ελπίδα. Δεν 

έφυγε στιγμή από το πλευρό του και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έγινε το θαύμα.