Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΩΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ

 Θεωρείται πως η χρήση του αίματος ασθενούς που έχει ξεπεράσει τον ιό, λειτουργεί σαν φάρμακο!!!!!!


Ανάρπαστο έχει γίνει το αίμα του Αμερικανού γιατρού Κεντ Μπράντλι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που γιατρεύτηκε στις ΗΠΑ από τον ιό του Έμπολα.

Ο 33χρονος κόλλησε τον θανατηφόρο ιό ενώ βρισκόταν στη Λιβερία και όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ ζήτησε από τους Αμερικανούς να προσευχηθούν για την τύχη του, καθώς οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του σχεδόν μη αναστρέψιμη.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ παρομοιάζουν πλέον τη ζωή του με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ, αφού όχι μόνο θεραπεύτηκε αλλά χρησιμοποιεί πλέον το αίμα του ως αντιβιοτικό σε αντίστοιχα κρούσματα. Ο Μπράντλι ανάρρωσε στο νοσοκομείο Emory της Ατλάντα μέσω ενός φαρμάκου που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και το οποίο δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ πριν σε ανθρώπους.
Τώρα, θεραπευμένος πια, δηλώνει πως η νέα του αποστολή είναι να αφυπνίσει τον κόσμο για την έξαρση του ιού που έχει μολύνει πάνω από 13.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, σκοτώνοντας σχεδόν 5.000.
«Αν ήμουν στην Λιβερία θα μπορούσα να σώσω 50 ασθενείς με Έμπολα, ενώ εδώ, το μήνυμά μου μπορεί να σώσει εκατοντάδες», δηλώνει.


Στο πλαίσιο αυτό ο ακτιβιστής γιατρός δίνει το αίμα του ως αντιβιοτικό σε ασθενείς με Έμπολα, αφού θεωρείται πως η χρήση του αίματος ασθενούς που έχει ξεπεράσει τον ιό, λειτουργεί σαν φάρμακο. Ο επιζών, αναπτύσσει φυσικά αντιβιοτικά που βοηθούν στην θεραπεία από τον ιό.
Ηδη ο Μπράντλι έχει δώσει αίμα σε αρκετούς ανθρώπους. Συγκεκριμένα, στους ασθενείς χορηγείται πλάσμα, το συστατικό του αίματος που περιέχει πρωτεΐνες που μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό, κοινώς αντισώματα. Με δεδομένη περίπτωση εκείνη της μετάγγισης στην οποία είχε αρχικά υποβληθεί ο Μπράντλι, η επιστημονική κοινότητα διαπίστωσε πως το πλάσμα περιέχει συγκεκριμένα αντισώματα κατά του Έμπολα, κι αυτό γιατί όταν κάποιος δωρίζει πλάσμα, το αίμα του σύρεται σε μια μηχανή που διαχωρίζει το πλάσμα και επιστρέφει στον δότη τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
«Αυτό που κάνουν αυτά τα αντίδοτα είναι να συνδεθούν με τον ιό. Τον βρίσκουν, συνδέονται μαζί του και τον αποτρέπουν από το να πολλαπλασιαστεί περαιτέρω» δήλωσε στο αμερικανικό ABC ο δρ Γουίλιαμ Σέιφνερ, επικεφαλής του τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ του Τενεσί.
Ο Μπράντλι υποστηρίζει πως δεν θα σταματήσει να δίνει αίμα για όσους ασθενείς το χρειαστούν.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, ένας άνθρωπος μπορεί να δωρίσει πλάσμα μέχρι και 13 φορές μέσα σε έναν χρόνο ή αλλιώς κάθε 28 ημέρες, αντίθετα με τις συνήθεις δωρεές αίματος, που θα πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη από δύο έως τέσσερις μήνες. Και αν και οι δύο πρώτες δωρεές πλάσματος του Μπράντλι έγιναν με διαφορά περίπου ενός μήνα, η τρίτη με τη δεύτερη απείχαν μόλις μία εβδομάδα η μία από την άλλη. Μάλιστα, το ABC αναφέρει ότι ο Μπράντλι είναι πιθανό όχι απλώς να υπερέβη το επιτρεπόμενο χρονικό όριο, αλλά και την επιτρεπόμενη ποσότητα που μπορεί να δωρίσει. Υπάρχουν πληροφορίες πως στη Φαμ έγινε μετάγγιση μεγαλύτερης ποσότητας από εκείνης που προβλέπουν οι ιατρικοί κανόνες.
 Koolnews.gr