Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο GEOGRGE CLOONEY ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του δημάρχου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε πραγματικά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Πρόκειται για υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι. Έχω βρεθεί κι εγώ καμιά δύο φορές σε αυτήν τη θέση και δεν κρατώ κακία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.


«Όταν, όμως, πρόκειται για πραγματικά γεγονότα και όχι για αποκυήματα της φαντασίας, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει τους κανονισμούς της Unesco που έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις πλευρές. Ένα κράτος που καταλαμβάνει μια χώρα δεν μπορεί να πουλά την εθνική πολιτιστική κληρονομιά της», τονίζει ο αμερικανός ηθοποιός και παράλληλα επισημαίνει πως «ακόμα πιο σχετικό είναι το γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα απομακρύνθηκαν βάναυσα από τον ναό από τους Τούρκους και μετά πωλήθηκαν. Ήταν ένα μοναδικό Μνημείο που κομματιάστηκε. Είναι σαν να κομματιάσεις το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι του να βρεθεί στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και ο κορμός του στο Μητροπολιτικό Μουσείο».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
Τέλος, ο Κλούνεϊ τόνισε ότι «σε δημοσκοπήσεις που διεξάγονται, οι Βρετανοί τάσσονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ο υπόλοιπος κόσμος συμμερίζεται την άποψη αυτή. Έτσι έχουν τα πραγματικά γεγονότα και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς. Αλλά, ίσως είναι καλύτερα να με συγκρίνουν με τον Χίτλερ».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, την προηγούμενη εβδομάδα είχε επιτεθεί στον Κλούνεϊ, λέγοντας πως με αφορμή την ταινία που προωθεί φαίνεται να υποστηρίζει την χιτλερική ατζέντα σχετικά με τους βρετανικούς πολιτιστικούς θησαυρούς.
Πηγή: naftemporiki.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΛΟ ΑΝΤΡΑΣΕΚ.


 Ζούσε στο δρόμο  χρεωμένος και αλκοολικός, ώσπου κέρδισε στο Λόττο(1,7 εκατομ. Ευρώ) και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν. Δώρισε ένα μεγάλο ποσό για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση
Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...
Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο:όπως αναφέρει  η βρετανική εφημερίδα Guardian, o Λάζλο Άντρασεκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.
Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!
Πλέον, ο άνεργος και άστεγος Άντρασεκ όχι μόνο έχει τα μέσα για να αποκτήσει μία στέγη για την οικογένειά του, αλλά επιπλέον έχει την πολυτέλεια να το κάνει σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα του κόσμου.
Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:
Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.
Και αυτό σε μία δύσκολη συγκυρία για την ήδη διασαλευμένη ουγγρική κοινωνία, η οποία είδε προσφάτως το κοινοβούλιό της να περνάει νόμο που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

http://gr.news.yahoo.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ GUARDIAN
http://www.theguardian.com/world/2014/feb/16/homeless-hungarian-lottery-win-laszlo-andrasche

16 ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΕΡΦΙΝΓΚ ΕΦΗΒΩΝ


Περήφανη έκανε τη χώρα μας ο 16χρονος ελληνικής καταγωγής από την Αυστραλία ο οποίος στέφθηκε πρόσφατα παγκόσμιος έφηβος πρωταθλητής στο σερφινγκ, δαμάζοντας κύματα έως δέκα μέτρων σε αγώνες που έγιναν στη Χαβάη.

Στην τελική φάση συμμετείχαν πάνω από 130 αθλητές από όλον τον κόσμο και ο νεαρός Τζακ Ρόμπινσον που κατάγεται από τη Μυτιλήνη κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο.

Ο μικρός είναι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας του Μερσίνας, ενώ ο παππούς του λέγεται Βασίλης Στράτος και η γιαγιά του, επίσης Μερσίνα.


Οι πρόγονοι του κατάγονται από τη Μυτιλήνη και υπήρξαν από τους πρωταγωνιστές της ίδρυσης της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας της Δυτικής Αυστραλίας.

Επίσης η προγιαγιά του, Μερσίνα Σκαρλάτου, ήταν από τις πρώτες Μυτιληνιές που μετανάστευσαν στη Δυτική Αυστραλία.

http://myroniailias.blogspot.gr/