Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΤΜΠΟΥΣ

Συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς οι Έλληνες.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που θα τον συνοδεύσει μέχρι και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ (13-19/4).
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Κότμπους, το μοναδικό αγωνιστικό τεστ των Ελλήνων πριν από το ταξίδι στη Γαλλία.
Ο Πετρούνιας παρουσίασε το καινούργιο πρόγραμμα του, το οποίο έχει συντελεστή δυσκολίας 6,80. Βαθμολογήθηκε με 15,550 από τους κριτές και έχασε την πρώτη θέση από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Αρτούρ Ζανέτι με 15,625. Τρίτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραήμ Κολάκ με 15,400 βαθμούς.
Ο Πετρούνιας είναι ένας από τους αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, "Υιοθετήστε έναν αθλητή". Τον πρωταθλητή της ενόργανης στηρίζει ο Stoiximan.gr.
Στον πρώτο τελικό της ημέρας ο Λευτέρης Κοσμίδης παρουσίασε στο έδαφος πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,60. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίστηκε με δεμένο τον δεξιό αστράγαλο, δεν απέφυγε τα μικρά λάθη και κατετάγη πέμπτος με 14,250.
Στις γυναίκες η Βάλια Πλυτά ήταν έβδομη με 12,600 βαθμούς στο μονόζυγο και η Αργυρώ Αφράτη κατέλαβε την ίδια θέση με 13,625 βαθμούς στο άλμα. Η 17χρονη Αφράτη θα έχει μια ευκαιρία ακόμη να διακριθεί την Κυριακή (22/3) στον τελικό του εδάφους.
Πηγή: http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/Gymnastiki/argyros-o-petrounias-sto-kotmpoys.3370767.html

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΟ FAST FOOD ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ



Tο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC παρουσιάζει τις νέες τάσεις στο γρήγορο φαγητό και ευτυχώς όπως τονίζεται και στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του, παρατηρείται μια στροφή προς πιο υγιεινές τροφές, όπως είναι το kale (λαχανίδα) και το ελληνικό γιαούρτι. Το άρθρο έχει τίτλο «Από το kale έως το ελληνικό γιαούρτι: Αυτό είναι fast food πράγματι». Με σκοπό να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις των πελατών τους, οι αλυσίδες εστιατορίων και fast food προσθέτουν στο μενού τους τροφές που πριν από μια δεκαετία θα τις συναντούσαμε μόνο στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων μόνο και όχι δίπλα στο μενού που κοστίζει μόνο 1 δολάριο. 
Ο ευρύτερος κλάδος των εστιατορίων έχει ήδη ακολουθήσει τη μόδα, τροφοδοτώντας μια απότομη αύξηση στις τροφές και τα μενού που κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, οι εμφανίσεις της quinoa σε μενού σημείωσαν άνοδο 1.200%, το kale 1.100% και ελληνικό γιαούρτι 900%, σύμφωνα με το MenuMonitor της Technomic. Tουλάχιστον 2 μεγάλες αλυσίδες fast food των ΗΠΑ, εξετάζουν αν η αύξηση στις πωλήσεις του ελληνικού γιαουρτιού, μπορεί να μεταφραστεί και σε μεγαλύτερες πωλήσεις σε όσους παραγγέλνουν από το αυτοκίνητό τους (drive menu).

ellines.com/