Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

META AΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ!!!!


Πάλι χαρούμενες φωνές στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

Μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, ακούστηκαν και πάλι χαρούμενες παιδικές φωνές στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, η οποία είχε κλείσει με τη βία από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το αντιφασιστικό στέκι «Δίστομο» πήρε την σχετική πρωτοβουλία, σπάζοντας τα λουκέτα και δίνοντας στους περίοικους τη δυνατότητα να μπουν στο χώρο της παιδικής χαράς. " Η παιδική χαρά ανοίγει προς το παρών ανεπίσημα κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις ώρες 7-9 το απόγευμα" , υποστηρίζουν ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους συνομιλήσαμε."
Εγώ κάνω κούνιες τώρα και μου αρέσει πολύ", είπε μια μικρούλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Πάντως ορισμένοι εκ των κατοίκων τονίζουν ότι είναι αναγκαία η φύλαξη στην παιδική χαρά όταν ανοίξει και επίσημα καθημερινά, όπως επίσης ότι χρειάζεται και ανακαίνιση...
Η ιστορία του χώρου είναι «πονεμένη» καθώς το 2009 μέλη της Χρυσής Αυγής, επέβαλαν το λουκέτο στην παιδική χαρά που βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα για να μην έρχονται σε επαφή τα παιδιά μεταναστών με εκείνα Ελλήνων. Ακολούθησαν δεκάδες διαμαρτυρίες από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις.


http://www.eirinika.gr/