Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ TO ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ



Για άλλη μια φορά ο Ροδίτης Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος μας κάνει περήφανους εγγράφοντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του. Στον διαγωνισμό SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) ο οποίος διεξήχθη από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου στην Οχρίδα, ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Επίσης όπως έγινε γνωστό, η ελληνική ομάδα η οποία αποτελείται από 6 φοιτητές, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.

Ο Αθηναγόρας είναι πρωτοετής σπουδαστής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Υπολογιστών, όπου εισήχθη χωρίς εξετάσεις, ασκώντας δικαίωμα της Α’ Λυκείου, ότε και κατέκτησε ολυμπιακό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθηναγόρας είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου. Επίσης όπως έγινε γνωστό, η ελληνική ομάδα η οποία αποτελείται από 6 φοιτητές, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ  ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για πέντε συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου, καθώς και ο πρώτος Δωδεκανήσιος  που κατέκτησε ταυτόχρονα το δικαίωμα συμμετοχής σε Ολυμπιάδα Μαθηματικών και Φυσικής σαν μαθητής  Γ’ Λυκείου.

  Αναλυτικότερα στο διάστημα 2011-2014 ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε σε Διεθνές Επίπεδο
• τρείς Ολυμπιακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία)
• τρείς βαλκανικές διακρίσεις (ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια)
• δύο μεσογειακές διακρίσεις (δύο χάλκινα μετάλλια),
ενώ σε Πανελλήνιο Επίπεδο
• τέσσερεις Πανελλήνιες διακρίσεις στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο)
 
http://xenesglosses.eu/