Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ BLOOMBERG ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ NΕΟ ΡΕΚΟΡ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!



«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ. Μακροπρόθεσμα υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα φιλοξενεί έως και  24 εκατ. τουρίστες γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, που όπως αναφέρει εάν επιτευχθούν οι παραπάνω αριθμοί θα προστεθούν μέχρι και 9 μονάδες σε αυτό ανοίγοντας παράλληλα 300.000 θέσεις εργασίας»


Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει και φέτος ο ελληνικός Tουρισμός, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Διαβάστε παρακάτω το όσα αναφέρει το δημοσίευμα. Ο τουρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται  να κινηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα, στην προσέλευση Ευρωπαίων τουριστών, με τους Γερμανούς να είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές. «Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ. Μακροπρόθεσμα υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα φιλοξενεί έως και  24 εκατ. τουρίστες γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, που όπως αναφέρει εάν επιτευχθούν οι παραπάνω αριθμοί θα προστεθούν μέχρι και 9 μονάδες σε αυτό ανοίγοντας παράλληλα 300.000 θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα 18,5 εκατ. τουρίστες, ξεπερνώντας τα 17,9 εκατ. που την επισκέφτηκαν το 2013 και δημιουργώντας έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. Οι προ-κρατήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα περιμένει περισσότερους τουρίστες από την Γερμανία και τη Γαλλία για αυτή τη χρονιά και περίπου 10% περισσότερους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΕΤΕ. Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη αδυναμία στην Ελλάδα ως προορισμό και είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών στην Ελλάδα, ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία, η FYROM, η Γαλλία και η Ρωσία. 


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ 2009 ΠΟΥ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΔΟΥΡΟ

Με το στέμμα στο κεφάλι της, αναμαλλιασμένη, με το αίμα να τρέχει από τα μάτια της στο κατάμαυρο πρόσωπό της και φιμωμένη, φωτογραφήθηκε η Μις Υφήλιος 2009 Στεφανία Φερνάντεζ. Η φωτογράφιση δεν έγινε για κάποιο εντιτόριαλ μόδας, αλλά για να εκφράσει της διαφωνία της, με τρόπο σοκαριστικό ομολογουμένως, με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.

Η βασίλισσα της ομορφιάς φωτογραφήθηκε με αυτόν τον τρόπο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η Φωνή σου είναι η Δύναμή σου» κατά της καταπίεσης που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Νικόλα Μαδούρο στην Βενεζουέλα, αναφέρει η iefimerida.gr.


Είχε προηγηθεί η φωτογράφιση  ομάδας πρώην εστεμμένων σε καλλιστεία της Βενεζουέλας που φωτογραφήθηκαν κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά των αιματηρών επεισοδίων που οδήγησαν στο θάνατο 15 ανθρώπους.

Πηγή: eirinika.gr

ΧΙΛΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.


Έναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίνει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσεκτικά επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.
 
Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
 
Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.
 
Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.
 
 
 
 

Πηγή: tsagounews.com