Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

"ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ? ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕΣΩ SMARTPHONES.

Τη νέα «έξυπνη» εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει ανέξοδα τα βιβλία για τα οποία ενδιαφέρεται, παρουσίασε ο δημιουργός της, Παναγιώτης Κουρέτας. O κ. Κουρέτας παρουσίασε την εφαρμογή το απόγευμα της Κυριακής, στο στο Sepia art café, στα Εξάρχεια.
Η εφαρμογή ονομάζεται Bookukoo και πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν βιβλία προσφέροντας παράλληλα εκείνα που επιθυμούν να δωρίσουν. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, όραμα της υπηρεσίας είναι η καλύτερη χρήση των βιβλίων, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οπως ανακοινώθηκε, το Bookukoo προτρέπει τους χρήστες της σε μια διαρκή «ανακύκλωση» της βιβλιοθήκης τους, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δίκαιη χρήση αφού οι συμμετέχοντες δικαιούνται ένα βιβλίο για κάθε ένα που δίνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό.

Πηγή: «Το διάβασες; Αντάλλαξέ το»: Εφαρμογή Ελληνα επιτρέπει την «ανακύκλωση» γνώσης μέσω smartphones | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180790/diavases-antallaxe-efarmogi-ellina-epitrepei-tin-anakyklosi-gnosis-meso-smartphones#ixzz3KjoiFCp7

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ.

Ένα νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού είναι ασφαλές για τους ασθενείς που εμφανίζουν μεταστάσεις, όπως δείχνει η πρώτη μικρή κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο τόνωσε το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ώστε αυτό να επιτίθεται αποτελεσματικότερα στα καρκινικά κύτταρα και έτσι επιβράδυνε την εξέλιξη του καρκίνου.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον χειρουργό Ουίλιαμ Γκιλάντερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών στον καρκίνο "Clinical Cancer Research", δοκίμασαν το εμβόλιο σε 14 ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο.

Οι ασθενείς είχαν λίγες μόνο παρενέργειες μετά το εμβόλιο και καμία που να είναι απειλητική για τη ζωή τους. Αν και ο βασικός στόχος αυτής της πρώτης φάσης της κλινικής δοκιμής ήταν να ελέγξει την ασφάλεια του εμβολίου, ήδη τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο «φρενάρει» την πρόοδο της ασθένειας, ακόμη και σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν το πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω του προχωρημένου σταδίου της νόσου και της έκθεσής τους στη χημειοθεραπεία.

Το εμβόλιο εστιάζει τη δράση του σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη (mammaglobin-A), που υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά στον ιστό των μαστών και η οποία παράγεται από τους καρκινικούς όγκους σε αφύσικα μεγάλα επίπεδα. Το εμβόλιο ωθεί ένα είδος λευκοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος να βρίσκουν και να καταστρέφουν τα κύτταρα με την εν λόγω πρωτεΐνη. Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό όμως σε έναν αριθμό ασθενών (γύρω στο 20%), οι όγκοι των οποίων δεν παράγουν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Από τους 14 καρκινοπαθείς που έκαναν το εμβόλιο, οι μισοί δεν είχαν εμφανίσει καμία επιδείνωση της νόσου ένα χρόνο μετά. Οι αμερικανοί ερευνητές σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή σε ασθενείς που μόλις έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και οι οποίοι, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, σε σχέση με όσους έχουν κάνει αντικαρκινική θεραπεία επί χρόνια.

Πηγή: http://www.protothema.gr/ugeia/article/430785/elpides-apo-neo-emvolio-kata-tou-karkinou-tou-mastou-pou-epivradunei-tin-exelixi-tou/