Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ "ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ" ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ.

Σουηδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα τελείως νέο μηχανισμό καταπολέμησης του καρκίνου, «ανατινάζοντας» στην κυριολεξία τα καρκινικά κύτταρα.


Ειδικοί στον καρκίνο, του Karolinska Institute στη Στοκχόλμη, δήλωσαν ότι κατάφεραν να αναστρέψουν την ανάπτυξη όγκων στον εγκέφαλο ποντικών χορηγώντας τους την ουσία Vacquinol-1, που μπορεί να ληφθεί σε μορφή χαπιού.

Παρατηρήθηκε ότι τα μόρια του Vacquinol-1 ξεκίνησαν μια διαδικασία στα καρκινικά κύτταρα –κενοτοποίηση-ώστε η κυτταρική μεμβράνη του κυττάρου να καταρρεύσει και το κύτταρο να ‘’εκραγεί’’ και να πεθάνει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς με γλοιοβλάστωμα, αλλά οι επιστήμονες δήλωσαν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστεί σε άλλα είδη καρκίνου και στον άνθρωπο.

Οι ερευνητές μετά από πειράματα με διάφορα μόρια ξεχώρισαν το Vacquinol-1 ως το πιο επιτυχές από αυτά και επιθυμούν να προχωρήσουν γρήγορα σε δοκιμές στον άνθρωπο.

Ποντικοί με γλοιοβλάστωμα έλαβαν την ουσία για 5 ημέρες. Έξι από τους 8 που έλαβαν την ουσία ήταν ακόμα ζωντανοί μετά από 80 ημέρες σε σύγκριση με 30 ημέρες στην ομάδα ελέγχου.

Ο καθηγητής Patrik Ernfors, του Karolinska Institute, δήλωσε πως πρόκειται για ‘’εντελώς νέο μηχανισμό όσον αφορά την αγωγή κατά του καρκίνου’’. Ένα πιθανό φάρμακο με βάση το συγκεκριμένο τρόπο θα μπορούσε να επιτεθεί στο γλοιοβλάστωμα με εντελώς νέο τρόπο.
Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου