Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΛΚΑΣ «ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ» ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό με μεγάλο κύρος στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στον οποίο συμμετέχουν «πολύ δυνατά μυαλά» από χώρες των Βαλκανίων, της Κύπρου, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Ο Λευτέρης ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και θέλει να κάνει διδακτορικό στα θεωρητικά μαθηματικά.




Μιλώντας στο «Έθνος» λέει ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήταν μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία, η οποία θα του δώσει σημαντικά εφόδια για το μέλλον
Για να λάβει μέρος ο Λευτέρης χρειάστηκε να προετοιμαστεί εντατικά, αλλά και να περάσει το εμπόδιο του διαγωνισμού επιλογής που έγινε στην Ελλάδα. «Από πέρυσι ήθελα να λάβω μέρος, όταν ο διαγωνισμός είχε γίνει στην Αθήνα, αλλά φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω. Προκρίθηκα με έναν συμφοιτητή μου από το Μαθηματικό και άλλα τρία παιδιά από το Πολυτεχνείο», τονίζει.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος έγινε στο Ιάσιο της Ρουμανίας, είναι σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά έχει μεγάλο κύρος στην πανεπιστημιακή κοινότητα και επομένως θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο βιογραφικό του Λευτέρη όταν αποφασίσει να κάνει τα επόμενα ακαδημαϊκά βήματά του.
Για να καταλάβει την εξαιρετικά τιμητική δεύτερη θέση χρειάστηκε να συναγωνιστεί φοιτητές από πανεπιστήμια των Βαλκανίων, της Κύπρου, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Γι' αυτόν τον λόγο η επιτυχία του τον κάνει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. «Θα ήθελα να κάνω διδακτορικό στα Θεωρητικά Μαθηματικά. Είναι κάτι που έχω αρχίσει να σκέφτομαι από τώρα. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο επιθυμώ να ασχοληθώ με την έρευνα. Στόχος μου είναι να πάω σε κάποιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή της Αγγλίας, γιατί αυτά τα ιδρύματα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας», καταλήγει.


Οι δυσκολίες για τους φοιτητές
Ο Λευτέρης Μπόλκας έχει μεγαλώσει και ζει στην Αθήνα. Ετσι τα προβλήματα λειτουργίας των πανεπιστημίων δεν τον δυσκολεύουν στις σπουδές του όσο δυσκολεύουν τους συναδέλφους του από την επαρχία. Παρ' όλα αυτά και αυτός καλείται να υπερπηδήσει υψηλά εμπόδια. «Κάθε φοιτητής αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Με περισσότερη προσπάθεια, όμως, μπορούν να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι. Στο Καποδιστριακό γίνεται εξαιρετική δουλειά, αλλά συχνά δεν φαίνεται, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν».
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

 ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου