Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-

Αυτή η εφεύρεση (iEat) μετατρέπει το τραπέζι του εστιατορίου σε ένα διαδραστικό πίνακα που απεικονίζει ψηφιακά τα διαθέσιμα εδέσματα. Ο πίνακας δίνει όλες τις πληροφορίες στον πελάτη, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια πατώντας πάνω στα πιάτα με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού μαρκαδόρου να παραγγείλει.




 


Το iEat  διαγωνίστηκε στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας INST 2014 - 2014 Taipei International Invention Show & Τechnomart  http://www.inventaipei.com.tw/en_US/index.html
στην Ταϊβάν.Στον διαγωνισμό αυτό απέσπασε το Ασημένιο Μετάλλιο (Silver Medal), καθώς και το βραβείο της Ταϊλάνδης για την καλύτερη διεθνή εφεύρεση (Thailand Award for Best International Invention). 
Το συστήμα αυτό αποτελεί  εφαρμοσμένο αποτελέσμα  του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΠ-ΙΤΕ (http://www.ics.forth.gr/ami)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ -ΙΤΕ
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ -ΙΤΕ βρίσκεται στην έδρα του Ιδρύματος στο Ηράκλειο Κρήτης, και απασχολεί σήμερα περίπου 350 άτομα. Από το έτος ιδρύσεως του (1983), είναι διεθνώς ανταγωνιστικό και έχει αριστεύσει σε όλες τις αξιολογήσεις ερευνητικών ινστιτούτων που έχουν γίνει στην Ελλάδα από την ΓΓΕΤ, έχοντας καταταχθεί πάντα πρώτο στον τομέα της Πληροφορικής. Το ΙΠ-ΙΤΕ συμμετέχει ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και τεχνολογική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους τοπικούς φορείς και οργανισμούς.
Το ΙΠ-ΙΤΕ είναι οργανωμένο σε Εργαστήρια, καθένα από τα οποία διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, είτε εστιασμένη σε θεματικές περιοχές, ή διαθεματικά με διεπιστημονική προσέγγιση. Τα εργαστήρια είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, και διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό. Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΠ-ΙΤΕ διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στους ακόλουθους τομείς: Υπολογιστική Ιατρική, Βιο-Πληροφορική, Υπολογιστική Όραση και Ρομποτική, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών και Συστημάτων VLSI, Κατανεμημένα Υπολογιστικά Συστήματα, Πληροφοριακά Συστήματα και Πολιτισμική Πληροφορική, Αλληλεπίδραση Ανθρώπου - Υπολογιστή, Καθολική Πρόσβαση και Υποστηρικτικές Τεχνολογίες, Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα.

http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου