Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ.







Μετά από πενταετή προσπάθεια του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου, με την καθοριστική καθοδήγηση του Γενικού Προξένου κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου και την οικονομική υποστήριξη του ιδρύματος Κληρονομιάς, υπογράφτηκε τη προηγούμενη εβδομάδα η συμφωνία για την έναρξη του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο του 2014.


Το όνομα του Προγράμματος είναι «Ελληνικές Σπουδές στο Κέντρο Ευρωπαϊκών, Ρωσικών και Ευρωασιατικών Σπουδών» της Σχολής του Μunk του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η δωρεά από το Ίδρυμα Eλληνικής Κληρονομιάς - Hellenic Heritage Foundation ανέρχεται σε 180.000 δολάρια για τα τρία πρώτα χρόνια με στόχο να μαζευτούν 2 εκ. Δολάρια για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Οι Ελληνικές Σπουδές που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο 2014 θα καλύψουν τα ακόλουθα:

·                 Ελληνική Γλώσσα
·                 Σύγχρονη Ελληνική Πολιτική
·                 Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γεωπολιτική της θέση
·                 Υποτροφίες σε 10 φοιτητές των Ελληνικών Σπουδών και εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα των 10 φοιτητών 
·                 Πρόσκληση ετησίως σε ένα πανεπιστημιακό ομιλητή κύρους από την Ελλάδα για διάλεξη
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές. Το ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως αξίζει να υπάρχει.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως στο πανεπιστήμιο του Τορόντο λειτουργούσε μέχρι και το 2002 παρόμοιο πρόγραμμα που χρηματοδοτούταν αποκλειστικά από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο επί σχεδόν 20 χρόνια. Όταν δημιουργήθηκε η έδρα Ελληνικών του πανεπιστημίου του York η διοίκηση Μενεγάκη έκρινε πως δεν μπορούσε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα και έτσι σταμάτησε.
http://idas1912.blogspot.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου