Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΥΛΑΚΙ!!!


Η διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Φιλοζωική, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισαν την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων  Το σχολείο έχει 460 μαθητές και καθηγητές και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για την απόφαση αυτή. Η μόνη διαφωνία αφορούσε στο όνομα που θα δοθεί στον σκύλο και φυσικά ποιος θα το φροντίζει όταν κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι



Τον λένε Πάρι, είναι ντροπαλός, κάπως φοβισμένος αλλά έχει μία οικογένεια με 460 μέλη! Ο λόγος για το νεαρό αδέσποτο σκύλο που υιοθέτησε το 3ο γενικό λύκειο Κομοτηνής.

 Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου αγάπησαν το σκύλο που τις τελευταίες ημέρες, κατά ένα περίεργο λόγο βρήκε καταφύγιο στο προαύλιο. Παίζει με τα παιδιά την ώρα του διαλείμματος και για όσο κρατάει το μάθημα, αυτό περιμένει υπομονετικά να ξαναδεί τους προστάτες του. Τα δεκάδες χέρια που τον ταΐζουν και τον χαϊδεύουν.  Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στην Κομοτηνή το βιώνουμε πολύ έντονα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Πρόσφατα μας συγκίνησε η ιστορία του τετράποδου που περίμενε επί μέρες τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει στο σημείο που τον άφησε, στην πιάτσα ταξί της οδού Ορφέως. Η ιστορία του Χάτσικο… όπως τον «βαφτίσαμε» έκανε το γύρο της Ελλάδας, συγκινώντας τον καθένα από εμάς, για την αφοσίωση που έδειξε στον ιδιοκτήτη του ένας σκύλος. Η συνέχεια στη σχέση ανθρώπου-ζώου, δίνεται από τη νέα γενιά και μάλιστα στο χώρο ενός σχολείου. Η ανακοίνωση της υιοθεσίας έγινε χθες το μεσημέρι επίσημα από τη Φιλοζωική Κομοτηνής, τη διεύθυνση του σχολείου και τη διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής. Εξάλλου η διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Φιλοζωική, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισαν την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληροφορίες για την φροντίδα και την υιοθεσία των ζώων.  Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες το μεσημέρι στο 3ο γενικό λύκειο και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η υιοθεσία του σκύλου. 
Ρεπορτάζ  Όλγα Τσιούλφα
Πηγή: http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου