Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μαμάδες ανά την Ελλάδα καλούνται αυτήν την Κυριακή να θηλάσουν τα μωρά τους δήμοσια και ταυτόχρονα σε 39 πόλεις, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μαμάδων που ξεκινούν να θηλάζουν τα μωρά τους.
«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που διοργανώνει τη δράση.

Σημείο συνάντησης στην Αθήνα είναι το Ζάππειο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ!

…ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 34 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ  53 ΗΜΕΡΕΣ ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Ένα ιδιαίτερο, αισιόδοξο, χριστουγεννιάτικο και πολύχρωμο σκηνικό θα στηθεί ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.Το όνομα αυτού; Christmas Factory. Έτσι, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ανοίγουν από τις 6 Δεκεμβρίου 2013, φιλοξενώντας ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. 
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και έως τις 6 Ιανουαρίου 2014, μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά εργαστήρια παιχνιδιών και τα μαγικά μονοπάτια σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή διαφορετική από τις άλλες.
Ο Άγιος Βασίλης, με πιστή συντροφιά τους δεκάδες βοηθούς του, ανοίγει την μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του για τους επισκέπτες που θα τον ακολουθήσουν στο ονειρεμένο Εργοστάσιο Παιχνιδιών. Η βόλτα στο μαγικό και κατάφωτο αυτό κόσμο θα ξεκινάει καθημερινά από τις 10.00 και θα συνεχίζεται μέχρι τις 22.00.
Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που για έναν μήνα -από τις 6 Δεκεμβρίου ώς τις 6 Ιανουαρίου 2014-, θα βάλει μικρούς και μεγάλους στο πιο φαντασμαγορικό εργοστάσιο παιχνιδιών που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το «Christmas Factory» απλώνεται σε 25.000 τ.μ. ανοικτών και στεγασμένων χώρων. Ο Αι Βασίλης, παρέα με τα χαρούμενα ξωτικά του, ανοίγει τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του για τους επισκέπτες που θα τον ακολουθήσουν στο ονειρεμένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων.

Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, οι επισκέπτες απολαμβάνουν την χριστουγεννιάτικη αγορά που στεγάζεται σε ξύλινα σπιτάκια. Εκεί θα βρουν διάφορες προτάσεις αγορών σε μεγάλη ποικιλία.  Κι επειδή δε νοούνται Χριστούγεννα χωρίς έλατα, 500 αληθινά έλατα θα μετατρέψουν την Τεχνόπολη σε ένα μαγικό τοπίο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης το «Christmas Factory» θα αναλάβει να μεταφυτεύσει τα έλατα σε ειδικό χώρο αναδάσωσης, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οι επισκέπτες θα ζήσουν από κοντά και για πρώτη φορά, την προετοιμασία του Αι Βασίλη για να κατασκευάσει και να μοιράσει τα δώρα στους μικρούς του φίλους.

Εκτός από τα εργαστήρια του Αι Βασίλη, στο χώρο θα βρίσκονται ένα carousel, μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη ρόδα, αλλά και ένα οικολογικό τρενάκι που θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε όλο το χώρο.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί παιδικές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις δρόμου, μία μοναδική διαδρομή πάνω σε πάγο, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές δραστηριότητες που θα μαγέψουν τα παιδιά.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν έκθεση του Κώστα Κοτσανά με χαρακτηριστικά εκθέματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, καθώς και έκθεση με παραδοσιακά παιχνίδια της Νίνας Καρακώστα, με 3.000 πρωτότυπα και αντίγραφα παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Και στις δύο εκθέσεις ξεναγοί σας θα είναι οι δημιουργοί τους.

Στο χώρο του «Christmas Factory» θα υπάρχουν ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες προτάσεις γαστρονομίας.

Τέλος, επειδή τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αγάπης, ο Αι Βασίλης του «Christmas Factory» ζητάει από τους μικρούς του φίλους να φέρουν μαζί τους όσα παιχνίδια, βιβλία ή ρούχα δεν χρειάζονται, για να τα μοιράσει σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, ώστε όλα τα παιδιά να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Το «The Christmas Factory» υποστηρίζει έμπρακτα το σύλλογο «Φλόγα» και τα «Παιδικά Χωριά SOS». 


Πληροφορίες


«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»