Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, καθώς οι Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας, ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Παναγιώτης Μαγδανής κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών. «Ασημένια» η Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών.
Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής μετά από συγκλονιστικό αγώνα πήραν το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο χρόνος τους 5: 42.75 αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

«Τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάνναρος στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
«Πιστή» στο ραντεβού της με το βάθρο σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση αποδείχθηκε η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η Ελληνίδα κωληπάτρια πανηγύρισε το τρίτο εφετινό της μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, αυτή την φορά ασημένιο χάνοντας στο νήμα την πρώτη θέση και το χρυσό από τη βελγίδα, Εβελιν Πέλεμαν.
«Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, ήμουν πολύ αργή στην εκκίνηση, αλλά κωπηλάτησα με δύναμη και πήρα ένα μετάλλιο. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη», τόνισε η Νικολαΐδου.
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει σήμερα (15:30) το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στην τετράκωπο άνευ.


Πηγή: gazzetta.gr