Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ APPLE !!!


 Το «Horizon» των Πέτρου Δουβαντζή και Στέλιου Πετράκη είναι μια εφαρμογή που βοηθά τον χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από το πως κρατάει την συσκευή του, εκτελώντας ευθυγράμμιση σε πραγματικό χρόνο με την χρήση των μετρήσεων του γυροσκοπίου. Η εφαρμογή  είναι διαθέσιμη στο AppStore (ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και διατίθεται σε όλο τον κόσμο) σε τιμή 0.89 ευρώ και μόλις κυκλοφόρησε έγινε νούμερο ένα.


 Οι δημιουργοί έδωσαν πρόσφατα  συνέντευξη στο newsit:

Πείτε μας δυο λόγια για εσάς

Είμαστε οι Πέτρος Δουβαντζής και Στέλιος Πετράκης, συνιδρυτές της Evil Window Dog, ενός mobile development studio με έδρα την Θεσσαλονίκη. Είμαστε και οι δύο κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Που είναι η έδρα σας;
Όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε με εφαρμογές για φορητές συσκευές (apps) βρισκόμασταν στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ο Πέτρος ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ενώ ο Στέλιος εργαζόταν σε μια εταιρία πληροφορικής. Εκεί παράλληλα με τις αυτές τις ασχολίες, αναπτύξαμε τις δύο πρώτες εφαρμογές μας (Soundbeam και Anagramma). Τότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε κάτι από κοινού που αγαπάμε εξίσου: την δημιουργία εφαρμογών. Πλέον έχουμε επιστρέψει στη βάση μας, τη Θεσσαλονίκη και ασχολούμαστε αποκλειστικά με την ανάπτυξη εφαρμογών και την Evil Window Dog.

Πως προέκυψε η ιδέα του Horizon;
Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι αν κάποιος κρατάει το κινητό του κάθετα και τραβάει βίντεο, τότε θα προκύψει ένα κάθετο βίντεο το οποίο δεν εμφανίζεται σωστά σε τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστών κλπ. Επίσης, αν περιστρέψει τη συσκευή εν ώρα εγγραφής, το τελικό βίντεο θα έχει λανθασμένη περιστροφή.
Η ιδέα προέκυψε τελείως ξαφνικά, καθώς αναρωτηθήκαμε γιατί δεν είχε βρεθεί ακόμα λύση σε κάτι τόσο σημαντικό. Μετά από πειραματισμό, είδαμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί  εύκολα ένας τρόπος ώστε να μην προκύπτουν βίντεο με λάθος περιστροφή.

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή σας;
Το Horizon επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από το πως κρατάει την συσκευή του, εκτελώντας ευθυγράμμιση σε πραγματικό χρόνο με την χρήση των μετρήσεων του γυροσκοπίου. Ο χρήστης μπορεί να κρατάει το iPhone, iPod Touch ή iPad του κάθετα, οριζόντια ή ακόμη και να το περιστρέφει ενώ τραβάει βίντεο και το τελικό βίντεο θα παραμένει οριζόντιο!
Είναι αποκλειστικά για iOS συσκευές ή μπορεί να τη δούμε και σε άλλη πλατφόρμα όπως Android και Windows Phone;
Μέχρι στιγμής έχουμε αναπτύξει εφαρμογές αποκλειστικά για iOS συσκευές. Ωστόσο θα μας ενδιέφερε να μεταφέρουμε το Horizon και σε άλλες πλατφόρμες ώστε να μπορούν και οι χρήστες με κινητά τύπου Android ή Windows Phone να τραβάνε οριζόντια βίντεο.

Μέχρι σήμερα δεν είχε φτιάξει κάποια άλλη εταιρία του εξωτερικού κάτι παρόμοιο;
Πριν δημιουργήσουμε το Horizon, κάναμε μια έρευνα γύρω από τις σχετικές εφαρμογές του χώρου. Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια εφαρμογή που έκανε αυτό που θέλαμε στον τομέα του βίντεο. Στον τομέα των φωτογραφιών υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές, όπως το Instagram, που προσφέρουν ευθυγράμμιση στις φωτογραφίες, παρόλα αυτά το Horizon είναι η πρώτη εφαρμογή που κάνει κάτι τέτοιο σε βίντεο και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Η Apple έχει δείξει ενδιαφέρον για την εφαρμογή αυτή;
Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια επικοινωνία με την Apple.

Η εφαρμογή βρίσκεται μόνο στο ελληνικό AppStore?
Η εφαρμογή διατίθεται παγκοσμίως, σε όλα τα App Stores ανά τον κόσμο. Οι γλώσσες που υποστηρίζει το Horizon στην πρώτη έκδοση είναι Ελληνικά και Αγγλικά.

Πόσο καιρό σας πήρε να την δημιουργήσετε?
Η εφαρμογή χρειάστηκε κοντά στους 4 μήνες για την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο ήταν ένα δύσκολο διάστημα καθώς ο ένας από μας μόλις είχε τελειώσει με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ενώ ο άλλος υπηρετούσε ακόμα.

.



Η RYANAIR - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ - ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ



 

Η Ryanair ανακοίνωσε δυο νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι πτήσεις ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2014 πτήσεις, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού. 



H Ryanair, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους,  θα δημιουργήσει βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2014 πτήσεις τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Ειδικότερα, η Ryanair θα συνδέει την Αθήνα με τρεις πτήσεις εσωτερικού και τρεις πτήσεις εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τη βάση της Αθήνας, τα δύο αεροσκάφη θα εκτελούν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Επίσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά, η Ryanair θα πραγματοποιεί από την Αθήνα, τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, η εταιρεία θα μεταφέρει ένα αεροσκάφος και προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, την οποία θα συνδέει με 16 δρομολόγια και 212 πτήσεις ανά εβδομάδα από και προς Αθήνα, Χανιά, Πάφο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη (Skavsta), Όσλο (Rygge), Βρέμη, Ντύσελντορφ, Φραγκφούρτη, Βάδη, Μιλάνο, Πίζα, Ρώμη (Τσιαμπίνο), Βαρκελώνη (Ζιρόνα), Βρυξέλλες και Λονδίνο (Στάνστεντ).

Μάλιστα, ενόψει της έναρξης των πτήσεων η εταιρεία θα προσφέρει εισιτήρια από 12 ευρώ στις πτήσεις εσωτερικού ως τις 20 Ιανουαρίου και 24,99 ευρώ για τις πτήσεις εξωτερικού.
Πίσω από την Ryanair, βρίσκεται ο Michael O'Leary, ένας ιδιαίτερα εκκεντρικός Ιρλανδός.
O Michael O'Leary, είναι ο Mr. Ryanair, και θεωρείται ένας επιχειρηματίας διαφορετικός από όλους τους άλλους, ο οποίος ξεκίνησε αρχικά τη σταδιοδρομία του από την Stokes Kennedy Crowley (KPMG).
Το 1987 πήγε στην Ryanair, στην οποία ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του ιδρυτή της Τόνι Ράιαν (1991-1994), ενώ το 1994 πήρε τα ηνία της επιχείρησης εγκαινιάζοντας τη στρατηγική των φθηνών εισιτηρίων.
"Οι άλλοι αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων. Εμείς αναρωτιόμαστε πώς να καταργήσουμε τα εισιτήρια", είχε πει.
Ο O'Leary χαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως αλαζόνας και έχει την τάση να κάνει παρατηρήσεις τις οποίες εν συνεχεία διαψεύδει. Μάλιστα, η ανελέητη επιδίωξη της μείωσης του κόστους και η σαφώς εχθρική στάση του προς τους ανταγωνιστές του, τις κυβερνήσεις, τα συνδικάτα και τους πελάτες του έχει γίνει σήμα κατατεθέν.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της επιθετικότητάς του σε μια γυναίκα η οποία κέρδισε δωρεάν πτήσεις για μια ζωή το 1988 αλλά και η κόντρα του με δημοσιογράφο που ερευνούσε τα αίτια ενός ατυχήματος με αεροσκάφος της Ryanair.
Σε μια συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τη διηπειρωτική υπηρεσία της εταιρείας RyanAtlantic, θέλοντας να περιγράψει  την προγραμματισμένη business class ταξιδιωτική εμπειρία της αεροπορικής εταιρείας, έκανε λόγο για "πόρνες και ρούμι". Επίσης, σε μια άλλη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η εταιρία στην Αθήνα, δεν υπήρχε ούτε νερό για τους δημοσιογράφους!
Παράλληλα, χαρακτηριστικά παραδείγματα της "τρέλας" του είναι η χρέωση για τη χρήση τουαλέτας, αλλά και η ειδική χρέωση για τους ευτραφείς επιβάτες.
Η εκκεντρικότητά του, όμως, δε σταματά εκεί καθώς το 2004 είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του, μία Mercedes S-Class πινακίδες ταξί για να μπορεί να κυκλοφορεί στις λεωφορειολωρίδες του Δουβλίνου.
Μάλιστα οι απότομοι τρόποι του δημιούργησαν προβληματισμό στους μετόχους της Ryanair, οι οποίοι ζήτησαν από τον Ιρλανδό να περιορίσει τις δημόσιες τοποθετήσεις.


Μαρίνα Χατζηδημητρίου
news247 

ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγρότες μαζεύουν κρόκο (ή ζαφορά ή σαφράν όπως αλλιώς ονομάζεται) σε χωράφι της Κοζάνης κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του. ( Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κρόκο Κοζάνης και άλλα αγροτικά προϊόντα της περιοχής εκφράζουν Κινέζοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν την περιοχή μετά από πρόσκληση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα.


Η ομάδα των επιχειρηματιών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πεκίνου, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε πλήρης παρουσίαση του Δήμου και των προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, όπου ενημερώθηκε για τον κρόκο, τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς και για το άλμα των εξαγωγών που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια.

Οι επισκέπτες συναντήθηκαν με κροκοπαραγωγούς αλλά και επιχειρηματίες τις περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν. Προμηθεύτηκαν μάλιστα μία μεγάλη ποσότητα κρόκου.
ΠΗΓΗ tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ
Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και καλίου, ενώ περιέχει πολύ μικρή ποσότητα υδατανθράκων και λίπους. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα καροτένια α, β και γ, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτελούν και συστατικά του, δηλαδή η κροκίνη, η πικροκροκίνη, η σαφρανάλη και η κροκετίνη.
Οι φαρμακευτικές ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού είναι πολύ αξιόλογες, και όχι άδικα. Έχει αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση, χάρη στα φυτοχημικά που περιέχει, τα οποία καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού. Παρουσιάζει αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και παράλληλα, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη (ήδη στην Ιαπωνία υπάρχει σχετικό σκεύασμα), και έχει ευεργετική δράση σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ.
Εμφανίζει αντιθρομβωτική δράση και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.Επιπλέον, φαίνεται να βοηθάει σε κρίσεις άσθματος, στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, στη ναυτία, σε πεπτικές διαταραχές, στις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα (στην Ευρώπη κυκλοφορεί σχετικό σκεύασμα) και στη μείωση της ακμής. Επίσης, λειτουργεί ως παυσίπονο και επουλωτικό, ενώ συγχρόνως τονώνει και δυναμώνει τον οργανισμό. Τέλος, είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αφροδισιακές του ιδιότητες, καθώς ο κρόκος συνδέεται με τον έρωτα και τη γονιμότητα.
Προμηθευτείτε, λοιπόν, τον κρόκο Κοζάνης και χρησιμοποιήστε τον στα φαγητά, στα γλυκά και στα ροφήματά σας. Είναι ιδανικός για φαγητά όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το αρνί, τις ψαρόσουπες και τα όσπρια, ενώ παράλληλα ταιριάζει σε γλυκά, όπως το κέικ, το παγωτό και το τσουρέκι. Μπορεί να προστεθεί στο νερό, στο γάλα και στο τσάι, χαρίζοντας το λεπτό του άρωμα και τη πικάντικη γεύση του. 
[Πηγή bemary.com]