Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ARCHDAILY.


Με αφορμή την Διεθνή ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του αρχιτεκτονικού περιοδικού, Archdaily, επέλεξαν τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Στη λίστα φιγουράρουν μουσεία παγκοσμίου φήμης, όπως είναι το Μουσείο Ακρόπολης και το MAXXI, αλλά και πολύ λιγότερο γνωστά μουσεία που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική όπως το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.
Οι συντάκτες του περιοδικού εκτίμησαν -όχι μόνο- τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό του, που έχει άμεση συνάφεια με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας. Αλλά και η τοποθεσία του μουσείου είναι εξαιρετική. Τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, το μουσείο μοιάζει να βρίσκεται στον «φυσικό» του χώρο. Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας.
πηγή: protothema.gr



ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ «ΡΟΔΟΣ» ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ







Λιμάνι στα ελληνικά νησιά με τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού έπιασε το Εθνικό Θέατρο με την παράσταση :

«Ένας Έλληνας – Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη».


Το αρματαγωγό «Ρόδος» μετατράπηκε σε μέσο μεταφοράς της θεατρικής τέχνης, καθώς η σκηνή, τα καμαρίνια και οι θέσεις των θεατών βρίσκονταν στα «σπλάχνα» του πλοίου και περιόδευσαν από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου προσεγγίζοντας και λιμάνια της άγονης γραμμής. 

Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου εντός του πλοίου ξεκίνησαν από την Ικαρία και συνεχίστηκαν ως εξής: 

•  02 Μαΐου έως 03 Μαΐου στην Πάτμο
•  04 Μαΐου έως 05 Μαΐου στη Λέρο
•  06 Μαΐου έως 07 Μαΐου στην Αστυπάλαια
•  08 Μαΐου έως 09 Μαΐου στη Νίσυρο
•  10 Μαΐου έως 11 Μαΐου στην Τήλο
•  12 Μαΐου έως 13 Μαΐου στην Κάρπαθο
•  14 Μαΐου έως 15 Μαΐου στην Κάσο



 Η παράσταση «Ένας Ελληνας» αποτελεί μία θεατροποιημένη εκδοχή των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη. Η σκηνοθεσία είναι του Περικλή Μουστάκη, και  παρουσιάζει μια σύγχρονη παράσταση  και πολύ καλές ερμηνείες από τους Τάνια Παλαιολόγου, Σήφη Πολυζωίδη, Ελένη Γαρυφαλλή, Γιάννη Μπόγρη και Περικλή Μουστάκη.



Με πληροφορίες απο http://www.protothema.gr/ και eirinika.gr