Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ LASER MASTER ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ- ΝΙΚΗΣΕ 500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 37 ΧΩΡΕΣ


Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας laser master στο Hyeres της Γαλλίας με τον Αντώνη Μπουγιούρη να παίρνει την πρώτη θέση, κάνοντας την Ελλάδα και την Σύρο υπερήφανη, κατατάσσοντας την στο υψηλότερο σκαλί παγκοσμίως. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 500 αθλητές από 37 χώρες, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ.


Παρόλο που ο Αντώνης ταλαιπωρήθηκε τελευταία με σοβαρούς τραυματισμούς στην μέση, ο συριανός αθλητής έσφιξε τα δόντια και έδειξε για ακόμα μια φορά οτι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Σε αυτό βοήθησαν και οι άνεμοι που για τον Αντώνη Μπουγιούρη είναι πάντα σύμμαχοι.
Ο Συριανός πρωταθλητής (αριστερά στη φωτογραφία με την ελληνική αποστολή), που είχε εξασφαλίσει από χθες το αργυρό μετάλλιο, ήταν για μία ακόμη μέρα καταπληκτικός με δύο πρώτες θέσεις, μην αφήνοντας τον Πολωνό αντίπαλό του Γκαμπόφσκι να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το αργυρό μετάλλιο.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκραμπόφσκι έσπευσε να συγχαρεί τον Μπουγιούρη με έναν πρωτότυπο όσο και ιπποτικό τρόπο, ανεβάζοντας στον τοίχο του διεθνή ιστιοπλόου μας στο Facebook το ακόλουθο μήνυμα στην πολωνική γλώσσα:

«Παγκόσμιο πρωτάθλημα λέιζερ-Ιέρ/Γαλλία. Μετά από μία πολύ επίπονη ιστιοδρομία, πρέπει να αρκεστώ στο αργυρό μετάλλιο και τον τίτλο του παγκόσμιου φιναλίστ. Επτά ημέρες καταδίωξης μέσα σε κατά καιρούς πολύ δύσκολες συνθήκες ισχυρών ανέμων τελικά μου κόστισαν. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Μπουγιούρης ήταν καλύτερος και σήμερα ουσιαστικά μου στέρησε την τελευταία ευκαιρία για ένα χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο. Η πόλη της Ιέρ έδειξε για μία ακόμη φορά πώς διοργανώνεται μία εξαιρετική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση – τούτη τη φορά με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο».
Συγκινημένος και με δάκρια χαράς ο Αντώνης Μπουγιούρης μίλησε στο cyclades24.gr αναφέροντας μας χαρακτηριστικά:
''Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και γιατί επέλεξα απο μικρός να ακολουθήσω την ιστιοπλοΐα, δίνοντας μου χαρές και επιτυχίες. Μετά από σκληρή δουλειά πάλεψα κόντρα στους τραυματισμούς μου και  θα θελα να αφιερώσω την νίκη και το παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου και στο νησί μου την Σύρο που ξέρω οτι αυτή την στιγμή γιορτάζει όπως και όλοι οι Έλληνες''.
Η απονομή των μεταλλίων είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Πηγή: cyclades24.gr


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ: O KAΠΕΤΑΝΙΟΣ ΞΕΝΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΣΕ 320 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!!!!!


Κουβέρτες, ρούχα, πετσέτες, μπουρνούζια και άλλα είδη ρουχισμού μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι, καθώς και είδη διατροφής μακράς διαρκείας, αναψυκτικά και νερά.


Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam με 2.200 χιλιάδες ξένους τουρίστες το οποίο προσέγγισε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη έδωσε σε 320 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που φυλάσσονταν προσωρινά στο λιμάνι, τρόφιμα και ρουχισμό, όπως αναφέρει το lesvosnews, από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία του θέματος. Την σχετική πρωτοβουλία πήρε ο Ολλανδός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου.
Στην αρχή αντικρίζοντας την εικόνα θεώρησε ότι δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας αποβίβασης και επιβίβασης των επισκεπτών στο λιμάνι.


Στη συνέχεια, όμως, και αφού διαπίστωσε το θλιβερό θέαμα και τη σοβαρή κατάσταση των μεταναστών οργάνωσε μία πρωτόγνωρη επιχείρηση μεταφοράς ρούχων αλλά και σίτισης για τους μετανάστες.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμβολή του προσωπικού, μεταφέρθηκαν από το πλοίο ρούχα, πετσέτες, μπουρνούζια και είδη διατροφής μακράς διαρκείας ενώ οργανώθηκε και συσσίτιο.

Την πρωτοφανή επιχείρηση στη χώρα μας παρακολουθούσαν και οι 2.200 ξένοι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο, οι οποίοι περιηγήθηκαν σε διάφορους προορισμούς στη Μεσόγειο για λόγους αναψυχής.