Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Η ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ CNN ΜΕ ΤΑ 7 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΡΑ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΡΟΥΛΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
Η ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΥΛ

Στη λίστα με τα επτά ομορφότερα χωριά της Ευρώπης που κατάρτησε το CNN περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό το οποίο δεν άλλο από τη Φολέγανδρο.

«Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη. Για μια απομονωμένη βουτιά, πηγαίνετε στο Κάτεργο, ένα προστατευμένο τμήμα της παραλίας, όπου ήπια, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», αναφέρει το iefimerida.gr.

Τα υπόλοιπα έξι ομορφότερα χωριά της Ευρώπης είναι το Tellaro της Ιταλίας ,το Hallstatt της Αυστρίας ,το Bibury της Αγγλίας ,το Colmar της Γαλλίας ,το Reine της Νορβηγιας και το Telc της Τσεχίας .


ΠΗΓΗ:eirinika.gr                                        Colmar της Γαλλίας 

 Hallstatt της Αυστρίας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Την ώρα που οι Ιάπωνες αναζητούν λύσεις για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους στο μέλλον, στη σκιά της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, η Kyocera ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στη χώρα, ισχύος 70MW.
Το πάρκο εκτείνεται σε μια περιοχή 1,27 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από σχεδόν 300.000 πάνελ, ικανά να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 22.000 νοικοκυριών. Το ρεύμα θα πωλείται από τις διαχειρίστριες εταίρείες (Kyocera Solar Corporation και Kyodenko) στον τοπικό πάροχο Kyushu Electric Power Co. με βάση το ιαπωνικό πρόγραμμα feed-in tariff, το οποίο ουσιαστικά αναγκάζει τους παρόχους να αγοράζουν το 100% του ρεύματος που διαθέτουν από συγκεκριμένες μονάδες ΑΠΕ.

Όπως προδίδει το όνομά της, η μονάδα Kagoshima Nanatsujima βρίσκεται στην περιφέρεια Καγκοσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, η οποία θεωρείται ιδανική για την παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο, καθώς έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ημερών ηλιοφάνειας στη χώρα. Η περιοχή έχει επίσης πολλά ηφαίστεια και βρέχεται από τη θάλασσα, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο ελκυστική για ομίλους ΑΠΕ.

«Θα θέλαμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των ανθρώπινων κοινωνιών μέσω ενός νέου τύπου παραγωγής ενέργειας από την Καγκοσίμα, την τοποθεσία, όπου πολλοί θαρραλέοι σαμουράι προκάλεσαν το παλαιό πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς, κατά τη δεκαετία του 1860, προκειμένου να μεταρρυθμίσουν τη χώρα», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων της μονάδας ο πρόεδρός της Νόμπουο Κιταμούρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τον περασμένο Αύγουστο, η ηλιακή αγορά της Ιαπωνίας απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης, σε ποσοστό 89%. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έπεται και συνέχεια στις μεγάλες εγκαταστάσεις, καθώς η νέα ενεργειακή στρατηγική της χώρας δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις ΑΠΕ, με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση της ισχύος στα 19GW μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή:  e-afipnisi.gr
naftemporiki