Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ HARVARD ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΠΟΙΗΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ!


“Ποίηση μόνον είναι
Κείνο πού απομένει. Ποίηση. Δίκαιη και ουσιαστική κι ευθεία
"Οπως μπορεί και να τη φαντασθήκαν οί πρωτόπλαστοι
Δίκαιη στα στυφά του κήπου και στο ρολόι αλάθητη.”
«Δυτικά της λύπης»



Πρόκειται για ένα τόμο 100 σελίδων, που περιλαμβάνει τις συλλογές 
«Ελεγεία της Οξώπετρας» και «Δυτικά της λύπης» σε μετάφραση και εισαγωγή του βρετανικής καταγωγής μεταφραστή και λογοτέχνη David Connolly.
Η έκδοση κυκλοφόρησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και συγκεκριμένα από τη σειρά «Harvard Early Modern and Modern Greek Library».
Ο David Connolly στην εισαγωγή αναλαμβάνει να συστήσει αυτές τις δύο συλλογές του Έλληνα νομπελίστα ποιητή σημειώνοντας πως αν και τα ποιήματα του πρώτου έργου είναι παιάνες στη ζωή και όχι ελεγεία για τον θάνατο, όπως πολλοί κριτικοί έσπευσαν να τα ερμηνεύσουν, τα ποιήματα του δεύτερου έργου ακόμη περισσότερο δικαιούνται αυτόν το χαρακτηρισμό καθώς αποτελούν μια κατάφαση, μια δοξολογία της ζωής πιο καθαρά δηλωμένης. –

ΠΗΓΗ : www.ellines.com/good-news/12995-to-harvard-metafrazei-eluti

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Τζον Κόνολι
O Ντέιβιντ Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1954 στo Σέφηλντ της Αγγλίας. Είναι Έλληνας μεταφραστής και λογοτέχνης Βρετανικής καταγωγής. Σπούδασε αρχαία ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Lancaster (1974-77), μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1977-79) και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του East Anglia (1997). Οι μεταφράσεις του Κόνολι έχουν βραβευτεί με το Yeats Club Sixth Open Poetry Competition for Translations Prize (1989), το Elizabeth Constantinides Memorial Translation Prize (1996), το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας για την καλύτερη μετάφραση από τα ελληνικά (1996) και την τιμητική διάκριση του υπουργείου Πολιτισμού (1999).

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Γεννήθηκε 395 γραμμάρια και επέζησε!!!!


Είναι η απίστευτα συγκινητική ιστορία της οικογένειας Μεταξιώτη από την Αυστραλία. Πρωταγωνιστής ο γιος τους, Γιάννης, που γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων και 395 γραμμάτια, αλλά βγήκε νικητής από τη μάχη που έδωσε πριν καλά καλά ανοίξει τα ματάκια του.


Ο μικρός Γιάννης, που έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Herald Sun, χαρακτηρίζεται από τους Αυστραλούς επιστήμονες ως επιστημονικό θαύμα. Είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επέζησε στη Βικτόρια.
Γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων στη Μελβούρνη και είχε ύψος όσο ένα στυλό και βάρος λιγότερο από ένα κουτάκι coca - cola! Μόλις 395 γραμμάρια.
Ο μικρός κατάφερε να επιζήσει και οι γονείς του, Κώστας και Πόλα Μεταξιώτη, τον πήραν επιτέλους στο σπίτι.
«Ο Κώστας κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το πανέμορφο αγόρι μας επιτέλους έφτασε σπίτι. Γεννημένος 395 γραμμάρια με ύψος λίγες ίντσες και μετά από 165 μέρες απίστευτης φροντίδας απ' όλους τους γιατρούς και τους νοσοκόμους και το προσωπικό του νοσοκομείου Mercy στο Heidelberg, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για τη στήριξη και την αγάπη. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ο Θεός να σας έχει καλά», έγραψε η Πόλα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μόλις ο μικρούλης έφτασε σπίτι.
Πέρα από τη συγκλονιστική ιστορία της θέλησης του μικρού Γιάννη για ζωή, υπάρχει μια ακόμη: Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.
ToXwni.gr | 
 





ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “BILD”


Αφήνουν πίσω τους Βραζιλιάνους και Ρώσους


Την πρώτη θέση στη λίστα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» για τους καλύτερους εραστές στον κόσμο καταλαμβάνουν οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω τους Βραζιλιάνους και Ρώσους, οι οποίοι έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με έρευνα  σχετικά με τη συχνότητα των ερωτικών επαφών σε παγκόσμια κλίμακα, οι Έλληνες κάνουν κατά μέσο όρο σεξ 164 φορές το χρόνο.

Δεύτεροι έρχονται οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι έχουν -κατά μέσο όρο- 145 ερωτικές συνευρέσεις ανά έτος, ενώ Ρώσοι και Πολωνοί βρίσκονται στην τρίτη θέση με 143 φορές σεξ το χρόνο.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει επίσης η Ινδία με 130 φορές το χρόνο, το Μεξικό και η Αυστρία με 123, η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία με 122, η Ιταλία με 121.

Όσον αφορά στους Γερμανούς, δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, αφού κατά μέσο όρο κάνουν σεξ 117 φορές το χρόνο.
http://www.protothema.gr/