Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CARDIFF ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "FERTILITY AND STERILITY INVESTIGATOR ACHIEVEMENT AWARD" ΓΙΑ ΤΟ 2013.



 ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!!!!!!! 

Ο Μιχάλης Νομικός είναι ερευνητής βιοϊατρικής στο Ινστιτούτο Μοριακής και Πειραματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Cardiff και βραβεύτηκε από την αμερικανική εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής με το διεθνές βραβείο Fertility and Sterility Investigator Achievement Award για το 2013. Ο Έλληνας επιστήμονας επελέγη από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού  Fertility and Sterility ως πρώτος συγγραφέας του άρθρου «Phospholipase Cζ rescues failed oocyte activation in a prototype of male factor infertility». 
Το άρθρο το οποίο τιμήθηκε, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cardiff και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τη θεραπεία της ανδρικής στειρότητας, που οφείλεται σε μεταλλάξεις της πρωτεΐνης φωσφολιπάση Cζ, γνωστής και ως σπερματικού παράγοντα. Σύμφωνα με τον Δρ. Νομικό, μικρο-έγχυση της φωσφολιπάσης Cζ σε ανθρώπινα ωάρια επάγει ταλαντώσεις των ιόντων ασβεστίου, που θα οδηγήσουν στην εκκίνηση της εμβρυογένεσης. Ήδη, έχουν αρχίσει και προγραμματίζονται κλινικές δοκιμές στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στη χώρα μας. Το Fertility and Sterility Investigator Achievement Award θεσπίστηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και τιμά την συνεισφορά νέων επιστημόνων στο πεδίο της Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Ο Δρ. Μιχάλης Νομικός, Διδάκτωρ Βιοχημείας, υπήρξε Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» από το 2008 έως το 2013, στο Εργαστήριο Βιομοριακής Φυσικής του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ). ). Στη βραβευόμενη δημοσίευση συμμετέχουν επίσης οι Ερευνητές του Δημοκρίτου: Γιώργος Νούνεσης και Μαρία Θεοδωρίδου από το Εργαστήριο Βιομοριακής Φυσικής καθώς και οι Ευαγγελία Λιβανίου, Χρήστος Ζήκος και Βυρωνία Βασιλακοπούλου από το Εργαστήριο Ανοσοχημείας του ΙΠΡΕΤΕΑ.  Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μελέτης είναι ο Anthony Lai, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cardiff.


ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ.

Το δεύτερο μετάλλιο της χρονιάς κατέκτησε η Βάσω Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης στη Μόσχα. Η Ολυμπιονίκης στη σπάθη θα επιστρέψει στη Ρωσία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπολτζάνο η Βάσω Βουγιούκα

κατέκτησε το Σάββατο (22/3) το αργυρό μετάλλιο στη Μόσχα σε έναν από τους μεγαλύτερους

αγώνες της χρονιάς στη ξιφασκία.


Στον τελικό η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Εκατερίνα 

Ντιατσένκο. Στον ημιτελικό η Βουγιούκα είχε νικήσει την Αμερικανίδα Μουχάμαντ.

Η κορυφαία εκπρόσωπος της χώρας μας στη ξιφασκία σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία για 

το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν το καλοκαίρι (16-23/7).


Πηγή: sport.gr

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Α΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ !!!


Μία όμορφη στιγμή εκτυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βοσκάκη πήγε στην Θύρα 7 και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρος για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ο αμυντικός του Δικεφάλου αγκάλιασε έναν νεαρό φίλαθλο της ομάδας που βρισκόταν σε καροτσάκι και στη συνέχεια έβγαλε την φανέλα του και του την έδωσε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αποθεώνει τον ποδοσφαιριστή και τους ανθρώπους του παιδιού να συγκινούνται.