Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

78χρονος ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 1.200 €.

Η τύχη του έχει γυρίσει επανειλημμένα την πλάτη. Μια φορά του έκλεψαν 2.500 ευρώ. Άλλες δύο φορές έχει χάσει τα λαχεία που προόριζε προς πώληση. Έκτοτε δουλεύει για να βγάλει τα κλεμμένα. Κι όμως, όταν η θεά τύχη του χαμογέλασε εκείνος δεν σκέφτηκε στιγμή να ενδώσει στον πειρασμό…

Ο λόγος για έναν 78χρονο λαχειοπώλη από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος περπατώντας στους δρόμους της πόλης βρήκε ένα πορτοφόλι με 1.200 ευρώ.
Αν και βιοπαλαιστής, συνταξιούχος με δύο παιδιά και πολλές ανάγκες, ο κ. Βασίλης Καρούσος παρέδωσε ολόκληρο το χρηματικό ποσό δίχως δεύτερη σκέψη.
Ο κ. Καρούσος είναι ένας ταλαιπωρημένος και κουρασμένος άνθρωπος που γυρίζει από το πρωί ως το βράδυ στους δρόμους του Ηρακλείου για το μεροκάματο πουλώντας λαχεία. Δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του συνεχίζει να εργάζεται και να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με αξιοπρέπεια.
Ο ίδιος δεν έχει την ατιμία στο αίμα του και για αυτό είχε σοκαριστεί πολύ όταν δε βρέθηκε άνθρωπος να του επιστρέψει τα πρωτοχρονιάτικά λαχεία που είχε χάσει το Δεκέμβριο του 2012 στην οδό Μονής Τοπλού, στο κέντρο της πόλης.
Ένα χρόνο πριν είχε ξεχάσει ένα άλλο πακέτο με λαχεία σε μια καφετέρια, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 είχε πέσει θύμα ληστείας, όταν ένας αλλοδαπός του έκλεψε τις εισπράξεις, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν μέσα στο πρακτορείο για να τις παραδώσει.
Από όλες αυτές τις ατυχίες ο κ. Καρούσος είχε υποστεί ζημιά της τάξης των 5.000 ευρώ, τα οποία δουλεύει μέχρι σήμερα για να τα ξεχρεώσει.
Προχθές, ενώ περπατούσε απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο του Ηρακλείου, του παρουσιάστηκε ευκαιρία να «ρεφάρει». Μπροστά στα πόδια του βρέθηκε ένα πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα, που άγγιζαν τα 1.200 ευρώ. Όμως ο ηλικιωμένος λαχειοπώλης δε λύγισε μπροστά στο απρόσμενο «δώρο».
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, που έφτασε επιτόπου και παρέλαβε το πορτοφόλι. Ακολούθως, ειδοποιήθηκε ο κάτοχος του πορτοφολιού, που δεν πίστευε στα αυτιά και στα μάτια του όταν ενημερώθηκε για την ασυνήθιστα τίμια κίνηση του 78χρονου.
«Δε θα μου έκαναν καλό τα ξένα χρήματα»
«Πάντα το είχα παράπονο. Που μου έκλεψαν τα λαχεία και τα χρήματα μέσα απ’ τα χέρια. Εγώ όμως, αν και δεν έχω οικονομική άνεση, ούτε στιγμή δε σκέφτηκα να κρατήσω τα χρήματα που βρήκα», ανέφερε ο κ. Καρούσος.
Ο ηλικιωμένος λαχειοπώλης δεν ήθελε ούτε καν τα νόμιμα εύρετρα ύψους 10% που δικαούταν, όμως ο κάτοχος του πορτοφολιού του έβαλε μόνος του μες στην τσέπη 100 ευρώ. «Δε σκέφτηκα ούτε λεπτό να πάρω ξένα χρήματα. Δε θα μου έκαναν καλό. Γι’ αυτό και τα παρέδωσα χωρίς δισταγμό», δήλωσε.
Γυρίζοντας, λοιπόν, την πλάτη στα ξένα λεφτά, πήρε ξανά το δρόμο για το μεροκάματο, κι ας ξέρει πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για να συγκεντρώσει το ποσό που η μοίρα του είχε ρίξει τόσο απλόχερα στα πόδια…
http://sugklonistiko.gr

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΟΣ

Το πρώτο μετάλλιό της στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς ο Γιώργος Τζάνος στα -84 κιλά κούμιτε στο καράτε πήρε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Ο Έλληνας καρατέκα αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας απέναντι στον Αζέρο Αϊχάν Μαμάγιεβ, ο οποίος προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Τζάνος τον ισοφάρισε στη συνέχεια. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος, όπως είχε γίνει και στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων, αλλά οι κριτές έδωσαν τα σημεία στον Μαμάγιεβ, που πήρε το χρυσό μετάλλιο.
http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/european-games/argyros-o-giwrgos-tzanos-sto-mpakou.3527487.html