Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.



Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Πηγή: κοινωνία ενεργών πολιτών

ΤΟ CHAMPION LEAGUE ΚΩΦΩΝ- ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ- ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών κατέκτησε το Champions League, που διεξήχθη στη Σερβία

Μεγάλη επιτυχία συνιστά η κατάκτηση του Champions League Κωφών από τον ΠΟΚ. Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών κατέκτησε τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι χωρίς να δεχτεί γκολ και στην οποία συμμετείχε επίσης η αντίστοιχη ομάδα του Μίνωα Κρήτης από ελληνικής πλευράς καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.
Ο ΠΟΚ επικράτησε 2-0 του Ταϊφούν Μόσχας, 3-0 της SCC Βουδαπέστης και 4-0 της Καρλσρούης στην πρώτη φάση (ο Μίνωας Κρήτης αποκλείστηκε με μία νίκη, 3-0 τη ρωσική Αλάνια, και δύο ήττες, 4-0 από την Σεφάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης και 3-0 από την αγγλική Σεντ Τζον). Στα προημιτελικά ο ΠΟΚ νίκησε την Ολίμπια με 2-0, με το ίδιο σκορ νίκησε στα ημιτελικά τη Φούλαμ και στον τελικό επικράτησε της Ουέλβα με 1-0.
Πηγή: sport-fm.gr