Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

100 ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ JAZZ ΣΤΗ ΜΑΝΗ.

Πάνω από 100 Νορβηγοί μουσικοί  κατέφθασαν στην Καλαμάτα πριν από λίγες μέρες προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Καρδαμύλη, 10-16 Μαΐου.

Τους Νορβηγούς επισκέπτες παρέλαβε το Σάββατο το ταξιδιωτικό γραφείο "Trigilidas travel" και το Nορβηγικό γραφείο "Lilleput Reiser" για να τους μεταφέρει στην Καρδαμύλη σε  ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής. Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από καλλιτέχνες μουσικούς τζαζ που ήρθαν για τη μουσική αυτή συνάντηση. Η διοργάνωση ήταν του Sarpsborg Jazz Club Norway, με τη συμμετοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Το πρόγραμμα ξεκινά από το πρωί όπου οι επισκέπτες κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες στο χωριό και μετά συμμετέχουν στα events. Προχθές το βράδυ στην "Ακουαρέλα" έλαβαν μέρος σε γευσιγνωσία κρασιού.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/37541-norvigoi-mousikoi-festival-tzaz-manis
Πηγή: http://www.sarpjazz.no
http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/37541-norvigoi-mousikoi-festival-tzaz-manis
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/37541-norvigoi-mousikoi-festival-tzaz-manis

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΚΤΕΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ!!

 Το κινέζικο «World Traveler (Luxing Zhe)» με τίτλο «Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» και με 100 σελίδες αφιέρωμα, προβάλλει την Πάρο, τη Μύκονο, τη Δήλο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη. Οι Irish Times της Ιρλανδίας ετοίμασαν για τους αναγνώστες τους έναν πλήρη οδηγό για τα ελληνικά νησιά. ενώ αναδεικνύονται τα δέκα καλύτερα νησιά της Ελλάδας.


Οι Irish Times ετοίμασαν για τους αναγνώστες τους έναν οδηγό για τα ελληνικά νησιά.
Στον οδηγό περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα μέρη που πρέπει ο επισκέπτης να δει και ποιες παραλίες να προτιμήσει, ενώ αναδεικνύονται τα δέκα καλύτερα νησιά της Ελλάδας. Δείτε παρακάτω την λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά σύμφωνα με τους Irish Τimes και τον τρόπο που τα παρουσιάζουν:
1. Κρήτη Η Κρήτη είναι το 5o μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Πλούσιο σε μυθολογία, το νησί είναι το θρυλικό σπίτι του Μινώταυρου, του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Οπότε έχετε να ασχοληθείτε με πολλά περισσότερα από το που να απλώσετε την πετσέτα σας.
2. Μύκονος Το πιο διασκεδαστικό νησί της Ελλάδας είναι η Μύκονος, ένας «ασπρισμένος» παράδεισος στη μέση των Κυκλάδων. Η νυχτερινή ζωή του νησιού είναι πασίγνωστη, ενώ πριν το απόγευμα πολύ δύσκολα θα βρείτε κόσμο στα μαγαζιά του νησιού. Η Μικρή Βενετία είναι ένα γραφικό κομμάτι του νησιού με σπίτια του 18ου αιώνα με πολύχρωμα μπαλκόνια. Οι ανεμόμυλοι και ο πελεκάνος αποτελούν από τα σημεία κατατεθέν.
3. Σαντορίνη Ο Ζακ Κουστώ θεωρούσε πως βρήκε την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας στη Σαντορίνη. Το τοπίο σου κόβει την ανάσα, καθώς το νησί σχηματίστηκε μετά από ηφαιστειακή έκρηξη τον 16ο αιώνα π.Χ., η οποία βύθισε τα 3/4 του νησιού. Η Οία με τα σπιτάκια που κρέμονται στην κυριολεξία στην άκρη του γκρεμού, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα σημεία σε όλον τον πλανήτη για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.
4. Ίος Πήρε το όνομα από ένα λουλούδι, καθώς βιολέτες καλύπτουν το νησί την άνοιξη, οι παραλίες της θα σας καταπλήξουν. Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, αλλά και σίγουρα απευθύνεται σε τουρίστες κάθε ηλικίας.
5. Πάρος Συνδυάζει όμορφες παραλίες, αλλά και ειδυλλιακούς περιπάτους. Παραδοσιακά χωριά, υπέροχες παραλίες, όμορφα τοπία.
6. Νάξος Ένα κόσμημα της θάλασσας, είναι μοναδική στις Κυκλάδες καθώς είναι το πιο πράσινο από τα νησιά του συμπλέγματος. Εντυπωσιακά βουνά, εύκαρπες κοιλάδες, από τα λίγα νησιά με λίγα λόγια που η ενδοχώρα του είναι το ίδιο θελκτική με τις παραλίες του. Η Πορτάρα στέκει επιβλητικά 2500 χρόνια.
 7. Κέρκυρα Ίσως το πιο φημισμένο από τα νησιά του Ιονίου, αναγνωρίσιμο για τη σπάνια ομορφιά του. Η Παλαιά Πόλη, τα αρχοντικά, οι βυζαντινές εκκλησίες συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο Ιταλία, παρά Ελλάδα.
8. Ζάκυνθος Το Ζάντε, έχει το παρατσούκλι «το λουλούδι της Ανατολής», καθώς στο νησί υπάρχουν 7000 είδη λουλουδιών. Ενδιαφέρουσα πανίδα και χλωρίδα, γνωστό για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των φωκιών που επιλέγουν το νησί για να αναπαραχθούν. ΜΕ εξαιρετική αρχιτεκτονική, προσφέρει ηρεμία στον επισκέπτη και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
9. Κεφαλονιά Τα φυσικά κάλλη της Κεφαλονιάς είναι αναμφισβήτητα. Πυκνόφυτα βουνά και παραλίες που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστες. Η πιο πολυφωτογραφημένη και βραβευμένη παραλία του νησιού είναι ο Μύρτος. Το Φισκάρδο προσελκύει τους διάσημους και είναι γνωστό ως το St Tropez της Ελλάδας. Το Αργοστόλι είναι ιδανική επιλογή για τον βραδινό περίπατο σας.
10. Ρόδος Η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, συγκαταλέγεται στα μέρη που πρέπει να βρεθείτε. η ακρόπολη της Λίνδου, η αρχαία πόλη της Καμείρου, η αρχαία πόλη της Ιαλυσού, η κοιλάδα των πεταλούδων, η κοιλάδα των πεταλούδων, η κοιλάδα των 7 πηγών, τα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας, το φράγμα της Απολλακιάς, το Πρασονήσι, η Φιλέρημος είναι μόνο μερικά από τα σημεία του νησιού που πρέπει να επισκεφθείτε.
Πηγή:  irishtimes.com
See more at: http://www.ellines.com/good-news/12538-oi-irlandoi-diafimizoun-ta-ellinika-nisia/#sthash.O1rTt7iQ.dpuf


Το κινέζικο «World Traveler (Luxing Zhe)» με τίτλο «Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» και με 100 σελίδες αφιέρωμα, προβάλλει την Πάρο, τη Μύκονο, τη Δήλο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη.

Η αγάπη των Κινέζων για τα ελληνικά νησιά είναι γνωστή και μάλιστα το όνειρο πολλών ζευγαριών είναι να παντρευτούν στο Αιγαίο.
Την αγάπη αυτή αντικατοπτρίζει το εξώφυλλο και το αφιέρωμα του κινεζικού περιοδικού «World Traveler (Luxing Zhe)» στα νησιά των Κυκλάδων.
Με τίτλο «Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» και με 100 σελίδες αφιέρωμα (το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ για τη χώρα μας), το περιοδικό προβάλλει την Πάρο, τη Μύκονο, τη Δήλο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη.
Το αφιέρωμα για κάθε νησί συνοδεύουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, την τοπική κουζίνα, τις παραλίες, τα ξενοδοχεία και τους τρόπους διασκέδασης.
Μάλιστα για τους ρομαντικούς Κινέζους υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούν να παντρευτούν σε αυτά τα νησιά.
Το τουριστικό αφιέρωμα προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή.
Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη, και προέκυψε έπειτα από τη φιλοξενία δημοσιογραφικής 5μελούς ομάδας στις Κυκλάδες για εννέα μέρες τον περασμένο Οκτώβριο.  Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη, την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών.
Η ίδια ομάδα γύρισε και τέσσερα μικρά ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα τα οποία θα προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας.


 πηγή: protothema.gr