Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΩΡΙΑ «ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» ΜΕ ΞΩΤΙΚΑ, ΝΕΡΑΙΔΕΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΕΤΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!

AΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ"

«Ξεφυτρώνουν" πάντα στις αρχές Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχουν διάρκεια ζωής έως και τριάντα ημέρες και τα ονόματα τους παραπέμπουν σε φανταστικούς κόσμους. Είναι γεμάτα λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδάτα σπίτια, έχουν μόνιμους κατοίκους τα ξωτικά, τις νεράιδες και τα καλικαντζαράκια, ενώ στόχος τους είναι να προσφέρουν άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Αστερόκοσμος» στη Θεσσαλονίκη

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, η «Ονειρούπολη» στη Δράμα, ο «Αστερόκοσμος» στη Θεσσαλονίκη, η «Παραμυθοχώρα» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, το «Δάσος των Χριστουγέννων» στη Βέροια και πολλά άλλα, σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας έρχονται για να «φωτίσουν» τις ημέρες των γιορτών και παράλληλα να προσελκύσουν τουρίστες ώστε να ενισχυθούν και οι τοπικές αγορές.
Οι προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων χωριών ξεκινούν αρκετό καιρό πριν από τις γιορτές, με τα ξύλινα σπιτάκια να προετοιμάζονται, τους εθελοντές να παίρνουν τις θέσεις τους, τις εκδηλώσεις να έχουν μπει σε «τάξη», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδυαστεί και φιλανθρωπικές δράσεις.




«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Σε έναν τόπο πραγματικά μαγικό... στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» ζωντανεύει με εντυπωσιακό τρόπο, για 4η χρονιά, η «μαγεία» των Χριστουγέννων. Φέτος, ο χώρος έχει μεγαλώσει καθώς οι δράσεις επεκτάθηκαν και πίσω από τον Μύλο, το «νησάκι» για περισσότερη χαρά!
Ο «Μύλος των Ξωτικών», έως τις 4 Ιανουαρίου, θα προσφέρει δωρεάν δράσεις στα παιδιά αλλά και σε όλους όσους νιώθουν παιδιά, καθώς το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο και ο φούρνος των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος λειτουργούν ήδη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, και προσφέρουν απλόχερα γιορτινό πνεύμα.
Κατά την είσοδο στο πάρκο, οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν το παραμυθένιο «διαβατήριό» τους και ακολουθώντας τη διαδρομή του «μαγικού χάρτη» θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εκπαιδευτούν, να χαρούν, να χαμογελάσουν, ενώ παράλληλα θα βοηθούν στη μεγάλη προσπάθεια προετοιμασίας των δώρων.
«Ονειρούπολη» στη Δράμα
Χριστουγεννιάτικη «χρυσόσκονη» μαγείας πασπαλίζει τη Δράμα καθώς και φέτος λειτουργεί η «Ονειρούπολη», μια «αγκαλιά» για όλους τους επισκέπτες. Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά, με πολλές εκπλήξεις, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλούσια εδέσματα και ροφήματα, το παγοδρόμιο και το μαγευτικό καρουζέλ.
Συναυλίες που θα απογειώνουν, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τις κάρτες γεμάτες χρυσόσκονη, το ατελιέ των ξωτικών που στολίζει με ζωγραφιές τα πρόσωπα των παιδιών είναι ορισμένες ακόμη δράσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην "Ονειρούπολη", έως και τις 4 Ιανουαρίου.


«Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική
Η «Παραμυθοχώρα» περιμένει στο Στρατώνι της Χαλκιδικής μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν τα ανανεωμένα σπιτάκια, να στείλουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, να ακούσουν παραμύθια, να χαρούν με ξυλοπόδαρους και κλόουν, να κάνουν βόλτες στο χωριό με τρενάκι και να απολαύσουν τις μουσικές εκδηλώσεις.
Το χωριό θα μείνει ανοιχτό έως τις 2 Ιανουαρίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ έχει προβλεφθεί και δωρεάν μεταφορά, με λεωφορείο, από την πόλη της Θεσσαλονίκης έως το Στρατώνι.
Στη Χαλκιδική θα στηθεί, επίσης, μία ακόμη χριστουγεννιάτικη αγορά, στον πεζόδρομο της Κασσανδρείας. Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών θα λειτουργεί έως τις 28 Δεκεμβρίου. Το γιορτινό θεσμό διοργανώνει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος και απευθύνεται σε ντόπιους και επισκέπτες.


 eirinika.gr