Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΚΟΥΙΖ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ EUROPEAN SOCIATY OF CARDIOLOGY !!!!!!!


 Η μονάδα καρδιολογίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη κέρδισε σε κουίζ καρδιολογικών γνώσεων που έγινε την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της European Society of Cardiology στη Βαρκελώνη
Την ελληνική ομάδα εκπροσώπησαν οι Έλληνες επιστήμονες Χαράλαμπος Καρβούνης, Γεώργιος Σιάνος, Γεώργιος Γιαννακούλας, Απόστολος Τζίκας, Βασίλης Καμπερίδης και Θωμάς Γκόσιος.
Εκτός από την εξαιρετική παρουσία της Ελλάδας, σε όλο το συνέδριο και τις επιστημονικές παρουσιάσεις που έγιναν, ακόμα και στο συγκεκριμένο "διασκεδαστικό" (αλλά ανταγωνιστικό) κομμάτι του συνεδρίου, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση. Άλλωστε, στον τελικό διαγωνίστηκαν μόνο 3 κορυφαίες ομάδες αριστείας από όλη την Ευρώπη:
εκτός από την ελληνική, ομάδα από το Bakulev Scientific Centre στη Μόσχα και από το Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο. Όλες επιλέχθηκαν επειδή θεωρούνται πρωτοπόρες στην έρευνα που διεξάγουν στην καρδιολογία.

news247.gr/

«SUNNYCLIST» - ΥΒΡΙΔΙΚΟ, ΗΛΙΑΚΟ, ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ!!ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ

Όσοι περπάτησαν τις τελευταίες ημέρες στους γραφικούς δρόμους της Σαντορίνης δεν στάθηκαν για να θαυμάσουν μόνο το... κλασικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και για να περιεργαστούν το ελληνικό ηλεκτροκίνητο όχημα «Sunnyclist» που έκανε το απαραίτητο test drive στο νησί.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για ένα υβριδικό ηλιακό μοτοποδήλατο που χάρη στην καινοτόμο μπαταρία του μπορεί να διανύσει τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα οχήματα της κατηγορίας του χρειάζονται τετραπλάσια χωρητικότητα μπαταρίας για να πραγματοποιήσουν την ίδια απόσταση.
Κατασκευαστής αυτού του πρωτότυπου «πράσινου» τρικύκλου είναι ο Μανόλης Τσικανδυλάκης από την Κρήτη. Πριν το όχημα φτάσει στη Σαντορίνη και εντυπωσιάσει τους τουρίστες, είχε πραγματοποιήσει το γύρο της Κρήτης στα τέλη Ιουλίου διανύοντας 800 χιλιόμετρα σε διάστημα πέντε ημερών.


www.eirinika.gr