Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ CD ΤΩΝ SCORPIONS


Το εξώφυλλό του είναι απολύτως ελληνικό καθώς φέρει μια αρχαιοελληνική αναπαράσταση. 


Οι μοναδικοί Γερμανοί θρύλοι της ροκ μουσικής Scorpions που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα έδειξαν για ακόμα μια φορά πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία, καθώς δεν ξεχνούν τις συχνές συναυλίες τους στην Ελλάδα. Μια από αυτές, στον Λυκαβηττό, θα αποτελέσει το υλικό του νέου δίσκου τους που θα φέρει το όνομα «MTV Unplugged». Είναι πρώτη φορά που ένα γνωστό συγκρότημα της ροκ, μέσω του γνωστού MTV, «χρησιμοποιεί» ως τόπο την Αθήνα για να διαφημίσει τις συναυλίες του και είναι η πρώτη φορά επίσης που ένα unplugged δεν γίνεται σε κλειστό χώρο, αλλά σε ανοιχτό. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στη Β. Αμερική στις 21 Ιανουαρίου 2014, μέσω της Sony και θα περιλαμβάνει τόσο cd, όσο και το dvd από τα δύο live που έδωσε το συγκρότημα τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Λυκαβηττό. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε άλλες 50 χώρες, ενώ το εξώφυλλό του είναι απολύτως ελληνικό καθώς φέρει μια αρχαιοελληνική αναπαράσταση. Πρόσφατα ο επικεφαλής των Scorpions, Κλάους Μάινε είχε δηλώσει πως, «παντού όπου πηγαίνουν βλέπουμε την αγάπη των fans, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πραγματικά ξεχωριστό».  

ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΑ 7 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Έχουν την ομορφιά, έχουν και τη χάρη, ή αν προτιμάτε την... επικύρωση ενός από τα πλέον έγκριτα και αναγνωρισμένα διεθνώς ειδικά περιοδικά στο χώρο του Τουρισμού.
Είναι μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, έστω για μια φορά στη ζωή του, για να απολαύσει την μαγεία του... ηλιοβασιλέματος.


Μέρη όπως η “δικιά” μας Σαντορίνη, γνωστή στα πέρατα του κόσμου για το “θρυλικό” ηλιοβασίλεμα από την Οία, όπως εξάλλου υποδεικνύει και φέτος, για πολλοστή χρονιά στη σειρά, το κορυφαίο ταξιδιωτικό και φυσιολατρικό έντυπο του National Geographic.

Στη φετινή έκδοσή του ξεχώρισε εφτά (7) τοποθεσίες ανά τον κόσμο, όπου το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά μοναδικό.

1. Kiwi. Το νοτιότερο νησί στο αρχιπέλαγος της Νέας Ζηλανδίας είναι γνωστό για τις οροσειρές που το διατρέχουν, τις επονομαζόμενες και Άλπεις του Νότου. Το ηλιοβασίλεμα από τις κορυφές τους, πάνω από έναν τεράστιο παγετώνα, είναι φαινόμενο που αξίζει να δει κάποιος.


2. Sihanoukville, Καμπότζη. Μια από τις πλέον εντυπωσιακές ακτές σε ολόκληρη την Ασία, η Ochheuteal Beach, προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να απολαύσουν τα ποτά τους αγναντεύοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.


3. Σαντορίνη. Το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη, σύμφωνα με τους περισσότερους “ειδικούς” της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Το National Geographic γράφει φέτος πως είναι ο προορισμός-δώρο που αξίζει να προσφέρει στον εαυτό του κάθε άνθρωπος, έστω για μια φορά στη ζωή του...




4. Flint Hills, Κάνσας. 170 μίλια ανοικτού ορίζοντα και ατελείωτων λιβαδιών. Ο πιο “ανοικτός” ορίζοντας στον κόσμο δίνει την ευκαιρία να απολαύσει κανείς το... μεγαλύτερο σε διάρκεια ηλιοβασίλεμα κάθε σούρουπο



5. San Esteben, Κόλπος του Μεξικού. Το μικροσκοπικό αυτό νησί είναι γνωστό για την τεράστια ποικιλία ερπετών που φιλοξενεί και για τα εντυπωσιακά του ηλιοβασιλέματα.




6. Fakarava, Αρχιπέλαγος Tuamotu, Γαλλική Πολυνησία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λωρίδα άμμου μήκους 60 χιλιομέτρων και πλάτους 21, περιτριγυρισμένη από κοραλιογενείς υφάλους. Έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την Unesco κυρίως γιατί χρησιμεύει ως καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 1000, ενώ το νησί είναι δημοφιλέστατος προορισμός, κυρίως για νεόνυμφους, αφού θρυλείται πως προσφέρει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στον πλανήτη.




7. Kiribati. Ή αλλιώς το νησί-κράτος που βυθίζεται στον ωκεανό. Το νησιωτικό αυτό κράτος σε λίγα χρόνια θα έχει σβηστεί από το χάρτη, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Μέχρι τότε όσοι τυχεροί θα απολαμβάνουν τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα στις παραλίες του...


Πηγή: protothema.gr

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥΑΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΑΠΕΙ ΤΟ 1951 ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»!!


Για πολλά χρόνια είχαν χαθεί τα ίχνη του, μέχρι που έφτασε να πουληθεί σε ένα παζάρι για 7 δολάρια


Πρόκειται για το έργο «Τοπίο στην όχθη του Σηκουάνα», που ζωγραφίστηκε από τον Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ το 1879 και το μέγεθός του δεν ξεπερνάει αυτό μιας χαρτοπετσέτας.  Το έργο   κλάπηκε το 1951 από το Μουσείο Τέχνης της Βαλτιμόρης και πρόσφατα  βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της Μάρσια «Μάρθα» Φάκουα και του Μουσείου Τέχνης της Βαλτιμόρης. Η δικαστής Λεόνι Μπρινκίμα απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό της πρώην γυμνάστριας από το Λάβετσβιλ ότι ο πίνακας της ανήκει, σημειώνοντας ότι ο τίτλος ιδιοκτησίας δεν μπορεί να μεταβιβαστεί εφόσον το αντικείμενο είναι προϊόν κλοπής.
"Το μουσείο παρουσίασε πολλές αποδείξεις ότι ο πίνακας είχε κλαπεί», είπε η δικαστής, επισημαίνοντας ότι είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία το 1951 αλλά και τα αρχεία του μουσείου που έδειχναν ότι το έργο του ανήκε. «Δεν έχετε καμία απόδειξη ότι το έργο δεν είχε κλαπεί», πρόσθεσε η δικαστής απευθυνόμενη στην Φάκουα.
Η γυναίκα είχε αγοράσει τον πίνακα σε ένα παζάρι στη Δυτική Βιρτζίνια, στα τέλη του 2009 επειδή της άρεσε η... κορνίζα. Πλήρωσε συνολικά 7 δολάρια για το έργο του Ρενουάρ και για ένα κουτί με διάφορα μικροπράγματα. Μολονότι στην κορνίζα υπήρχε η επιγραφή «Ρενουάρ 1841-1919» η Φάκουα αγνοούσε ότι επρόκειτο για αυθεντικό πίνακα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου και τον φύλαξε για δυόμισι χρόνια σε μια σακούλα σκουπιδιών. Η μητέρα της, που είναι καθηγήτρια τέχνης και ζωγράφος, την προέτρεψε να τον εκτιμήσει τον Ιούλιο του 2012 και ο οίκος δημοπρασιών στον οποίο απευθύνθηκε επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για αυθεντικό Ρενουάρ.
Όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας ωστόσο, το Μουσείο Τέχνης της Βαλτιμόρης παρενέβη υποστηρίζοντας ότι ο πίνακας είχε κλαπεί από τη συλλογή του το 1951.