Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


Η Ελληνοαυστραλή Χαρά Δαμούση, καθηγήτρια Ιστορίας στη Σχολή Ιστορικών και Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, τιμήθηκε με το πιο σημαντικό βραβείο στην Αυστραλία, το ARC Laureate Fellowship. Προστίθεται στη λίστα με τους 15 διακεκριμένους ερευνητές της χώρας που έχουν λάβει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη διάκριση. Επιπροσθέτως, έλαβε και το βραβείο Kathleen Fitzpatrick με το οποίο θα έχει ρόλο πρέσβειρας σε θέματα προώθησης των γυναικών στην έρευνα στις ανθρωπιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές επιστήμες. Το βραβείο Australian Laureate Fellowship είναι το πιο ακριβοθώρητο βραβείο, απευθύνεται μόνο σε παγκοσμίου φήμης ερευνητές και δημιουργεί τις συνθήκες και τα κίνητρα ώστε τα ταλέντα και η έρευνα τους να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Αυστραλία. Η έρευνα της καθηγήτριας Δαμούση θα επικεντρωθεί στα παιδιά πρόσφυγες στη χώρα και το πως το παρελθόν μπορεί να μας πληροφορήσει για το παρούσες και μελλοντικές προσεγγίσεις για τα κύματα μετανάστευσης. Η απόφαση της να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα της παιδικής μετανάστευσης, γεννήθηκε μέσα από μία παλιότερη έρευνά της για τα παιδιά που μετανάστευσαν στην Αυστραλία από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.


ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΤΣΑΝΤΑ

ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΤΣΑΝΤΑ



Εθελοντές του Ηρακλείου συγκεντρώνουν σχολικά για την 'Παιδόπολη'
Το Σώμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τις δράσεις του συγκεντρώνοντας σχολικά είδη, τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά των ευπαθών οικογενειών που σιτίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, καθώς και στη μονάδα κοινωνικής πρόνοιας "ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ" που φιλοξενεί μαθήτριες δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου.
Για το ίδρυμα "ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ" χρήσιμη επίσης θα ήταν η προσφορά ειδών ατομικής/προσωπικής υγιεινής. Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνει στο γραφείο των Εθελοντών, Στ. Καραγεώργη 2, 1ος όροφος (δίπλα στο ΚΕΠ) από 15 - 30 Σεπτεμβρίου. Μέρες και Ώρες λειτουργίας γραφείου : Δευτέρα - Παρασκευή 10.30 - 14.00 Τηλ. 2132000188.

Μαζεύει σχολικά είδη το Περιστέρι

Η σχολική χρονιά αρχίζει και το Περιστέρι μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.  

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα-Νέα Ιωνία-Νέο Ηράκλειο

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ 

Το Σωμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινά τις δράσεις του συγκεντρώνοντας σχολικά είδη που θα τα διαθέσουμε στα παιδιά των ευπαθών οικογενειών που σιτίζονται απο το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας καθώς και στη μονάδα κοινωνικής πρόνοιας "ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ" που φιλοξενεί μαθήτριες δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου. Γόμες, μολύβια, σχολικές τσάντες, τετράδια και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο στα παιδιά σχολικής ηλικίας θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να ικανοποιήσουν μια βασική ανάγκη τους τη δίψα για μάθηση. 
Για το ίδρυμα "ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ" χρήσιμη επίσης θα ήταν η προσφορά ειδών ατομικής/προσωπικής υγιεινής.
Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνει στο γραφείο των Εθελοντών, Στ. Καραγεώργη 2, 1ος όροφος (δίπλα στο ΚΕΠ) απο 15 - 30 Σεπτεμβρίου. Μέρες και Ωρες λειτουργίας γραφείου : Δευτεύρα - Παρασκευή 10.30 – 14.00. Ας αγκαλιάσουμε όλοι αυτά τα παιδιά και ας προσπαθήσουμε με την προσφορά μας να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νέων για ίση ευκαιρία στη γνώση και τη μάθηση. 
Περιμένουμε τη στήριξή σας!

Με εκτίμηση,
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ
Σ

 

Χανιά: Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες

Η ιδέα «γεννήθηκε» από τη διαπίστωση ότι οι γονείς πολλών παιδιών και στα Χανιά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους στην αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών


Τη δράση με τίτλο «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες», υλοποιούν για 2η συνεχή χρονιά φέτος στα Χανιά, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ένωση Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ιδέα «γεννήθηκε» από τη διαπίστωση ότι οι γονείς πολλών παιδιών και στα Χανιά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους στην αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών.
Έτσι η δράση θα υλοποιηθεί και φέτος με στόχο, όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές της, «να βοηθηθούν οι μαθητές για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία».
Θα υλοποιηθεί στο διάστημα 8-22 Σεπτεμβρίου και μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να παραδώσει σχολικά είδη σε 26 σημεία συγκέντρωσης, που έχουν ήδη οριστεί.
Στη συνέχεια, τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα τοποθετηθούν σε μαθητικές τσάντες και θα δοθούν σε παιδιά με βάση συγκεκριμένα κυρίως εισοδηματικά κριτήρια.
Συμμετοχή στη δράση μπορεί να δηλώσει κατάστημα, επιχείρηση, φορέας ή σύλλογος.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι κυρίως τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι σχολικές τσάντες, κηρομπογιές, κασετίνες, στυλό, μπλοκ ιχνογραφίας, σελίδες Α4.
Σχολικά είδη για τους άπορους μαθητές θα συγκεντρώσει η Ι.Μ Δημητριάδος

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος απευθύνει έκκληση προς όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια συλλογής των σχολικών ειδών, για τα παιδιά που αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν. 

Πρόκειται για είδη όπως, τσάντες, κασετίνες, μαρκαδόροι, τετράδια, μολύβια, στυλό, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες, σχολικά ψαλίδια, χρωματιστές πλαστελίνες κ. άλ., τα οποία θα συγκεντρώνονται στους ιερούς Ναούς και στο Πνευματικό Κέντρο της τοπικής εκκλησίας.

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΧΟΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά, από την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στο κολυμβητήριο Ναυπλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.
Στη δράσεις θα συγκεντρωθούν: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια, χαρτί Α4, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων και ότι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα μαθητή.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, παρακαλούνται να προσφέρουν είδη σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια.
Τα σχολικά είδη θα παραλάβουν υπηρεσιακά στελέχη του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ναυπλιέων.