Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΗΡΘΕ ΤΟ RICE BUCKET CHALLENGE: ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Είναι πιο απλό από το Ice Bucket Challenge, γίνεται με ρύζι αντί για νερό και είναι η νέα εκστρατεία που άρχισε στην Ινδία. Το Rice Bucket Challenge έχει στόχο να βοηθήσει τους φτωχότερους πολίτες της πάμφτωχης χώρας.
Μετά την τεράστια απήχηση που γνώρισε σε όλο τον κόσμο το Ice Bucket Challenge με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ALS), το Rice Bucket Challenge, άρχισε πρόσφατα στην Ινδία .
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Mirror, η ιδέα ήταν της 38χρονης δημοσιογράφου Μάντζου Λάτα Καλανίντι, η οποία θεώρησε λίγο «περίεργο» το Ice Bucket Challenge.
«H πείνα είναι μια ασθένεια με την οποία μπορεί να συνδεθεί ο οποιοσδήποτε» τόνισε.
Η διαδικασία είναι απλούστερη αφού ο κουβάς γεμίζει με ρύζι, το οποίο απλώς προσφέρεις σε έναν συνάνθρωπό σου. Ασφαλώς, πρέπει στη συνέχεια να προσκαλέσεις άλλα τρία άτομα να συμμετάσχουν. Το σχετικό tag είναι #RiceBucketChallenge.
Υπάρχει και σελίδα στο Facebook με πάνω από 50.000 likes.

Πηγή: iefimerida.gr/node/168400#ixzz3ByxjIk4a

ΤΑ ΤΡΙΔΥΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΖΩΗΣ

Ένα μήνα ζωής συμπληρώνουν τα τρίδυμα γιγαντιαία πάντα, τα οποία γεννήθηκαν τον Ιούλιο στο «Chimelong Safari Park», στην πόλη Γκουανγκτζού της Κίνας.
Το ένα θηλυκό και τα δύο αρσενικά πάντα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, με τις τελευταίες εξετάσεις να δείχνουν ότι η κατάστασή τους είναι καλή. Η γέννηση των τρίδυμων πάντα είχε χαρακτηριστεί ως «θαύμα», καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής του συγκεκριμένου είδους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Η γέννηση των τρίδυμων πάντα σε ζωολoγικό κήπο της νότιας Κίνας είχε σκορπίσει ενθουσιασμό πριν από ένα μήνα, αφού το συμπαθέστατα ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Chimelong Safari Park τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα μικροσκοπικά πάντα να υποβάλλονται σε εξετάσεις, με τη συμπλήρωση ενός μήνα ζωής.
Ο ζωολογικός κήπος έχει διοργανώσει ένα διεθνή διαγωνισμό για τα ονόματα που θα τους δοθούν και ο νικητής θα εξασφαλίσει χρηματικό έπαθλο περίπου 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, από τα 49 πάντα που γεννήθηκαν στην Κίνα το περασμένο έτος επέζησαν τα 42, ενώ συνολικά 370 γιγαντιαία πάντα ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και άλλα 1600 βρίσκονται στην άγρια φύση.
Πηγή: naftemporiki.gr, antenna.gr