Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΨΗΦΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Η Γαλλία έριξε σήμερα το γάντι στους εταίρους της ΕΕ ανακοινώνοντας έναν προϋπολογισμό για το 2015, στον οποίο περιγράφει πώς θα επαναφέρει το χρέος της εντός των πλαισίων της ΕΕ δύο χρόνια αργότερα απ' ό,τι είχε υποσχεθεί, μια οπισθοχώρηση την οποία απέδωσε στην εύθραυστη οικονομία.

Η ανακοίνωση από το Παρίσι ήρθε μερικές ώρες αφού έγινε γνωστό πως και η Ιταλία σχεδιάζει να χαλαρώσει το ρυθμό των επώδυνων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος σε μια προσπάθεια να αποφύγει άλλον έναν χρόνο ύφεσης.
"Λάβαμε την απόφαση να προσαρμόσουμε το ρυθμό της μείωσης του ελλείμματος στην οικονομική κατάσταση της χώρας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
"Η οικονομική πολιτική μας δεν αλλάζει, αλλά το έλλειμμα θα μειωθεί πιο αργά απ' ό,τι σχεδιαζόταν λόγω των οικονομικών συνθηκών ? πολύ ασθενής ανάπτυξη και πολύ ασθενής πληθωρισμός".
Βάσει του σχεδίου του γαλλικού προϋπολογισμού, το δημόσιο έλλειμμα πρόκειται να μειωθεί από 4,4% φέτος σε 4,3% την ερχόμενη χρονιά, σε 3,8% το 2016 και σε 2,8% το 2017 - κάτω από το καθορισμένο από την ΕΕ όριο του 3%.
Η Γαλλία είχε υποσχεθεί προηγουμένως στους εταίρους της στην ΕΕ πως θα κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι τον ερχόμενο χρόνο, μια προθεσμία που είχε ήδη παραταθεί από το 2013. Ωστόσο η γαλλική ανεξάρτητη αρχή που επιβλέπει τα δημόσια οικονομικά εξέφρασε αμφιβολίες για την επίτευξη ακόμη και των νέων στόχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ο οίκος δημοπρασιών Μπόναμς αναγκάστηκε μετά από αίτημα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, να αποσύρει από τη δημοπρασία του αύριο στο Λονδίνο, μια αρχαία μαρμάρινη κεφαλή Ερμή, η οποία πιθανώς εξάχθηκε παράνομα από την Ελλάδα.
«Δεδομένου ότι η κεφαλή περιέχεται σε κατασχεθέν φωτογραφικό υλικό, από το οποίο προκύπτει η πιθανή προέλευση και παράνομη εξαγωγή της από την Ελλάδα, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών προχώρησε την ίδια μέρα σε επικοινωνία με τον Οίκο Δημοπρασιών Bonhams ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του αντικειμένου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργειο πολιτισμού και συνεχίζει:
Τελικώς, ο Οίκος Δημοπρασιών αναγκάσθηκε να αποσύρει την κεφαλή από τη δημοπρασία και για πρώτη φορά παρέπεμψε τον φερόμενο ως κάτοχο σε απευθείας επικοινωνία με το Ελληνικό Δημόσιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ!!! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΣΚΟΥΔΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ!



Ο ηλικιωμένος άνδρας που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ο Γιώργος Βοσκουδάκης. Η αγάπη του για τα ζώα είναι τέτοια που δύο φορές την εβδομάδα φροντίζει να μεταφέρει τα αποφάγια της ταβέρνας, που έχει ο γιός του στην Ερμούπολη, προς το Καταφύγιο Αδέσποτων Σύρου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Λαζαρέττα.
Όσο έχει δυνάμεις ο κ. Βοσκουδάκης θα μεταφέρει με τον τρίκυκλο του την τροφή που περισσεύει από το εστιατόριο «Φαγητούλης» σε αυτά τα 60 σκυλιά γιατί το έχουν ανάγκη.


Τον κ. Βοσκουδάκη τον συνοδεύει πάντα ο 17χρονος τυφλός σκυλάκος του ο Ρότσα. Όπως περιγράφουν οι εθελοντές του καταφυγίου ο ηλικιωμένος άνδρας δεν έχει αποχωριστεί ποτέ τον σκύλο του τόσα χρόνια μάλιστα κοιμούνται αγκαλιά. Και εξηγούν: «Ούτε η βροχή δεν τον σταματά, τόσο πολύ μας νοιάζεται!».


http://www.zoosos.gr/