Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ, Ο ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ, Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΜΗΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΟΥ 2008.-


 Και εμείς πρέπει να τους ξαναδώσουμε τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά μας και να τους χειροκροτήσουμε για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν! 

ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ






Στο εδώλιο βρέθηκαν συνολικά 25 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούσαν: τη χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, ο Νίκος Ηλιάδης, η Κυριακή Γαλάνη κ.ά.
Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2008, όταν γνωστοποιήθηκε πως σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που είχε διενεργήσει στις 7 Μαρτίου 2008 η WADA με εντολή της IWF σε όλους τους αθλητές της ομάδας άρσης βαρών είχαν βρεθεί θετικοί σε παράνομη ουσία οι 11 από τους 13.
Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι είχαν πλήρη άγνοια ότι τα σκευάσματα που είχαν εισαχθεί από την Κίνα περιείχαν απαγορευμένες ουσίες, θέση που υιοθέτησε και ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το δικαστήριο, με την οποία ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.
Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η ομάδα της άρσης βαρών είχε τότε «μπει στο μάτι του κυκλώνα», καθώς είτε από λάθος, είτε λόγω σκοπιμότητας «ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα από την Κίνα».
Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σχολίασαν, με δήλωση τους, οι Αλ. Κούγιας και Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγοροι των Χρήστου Ιακώβου, Βελέριου Λεωνίδη και Βίκτωρα Μήτρου, αναφέροντας πως η δικαιοσύνη «αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας».
«Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν "Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε"», αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.
Πηγή: naftemporiki.gr


ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ TRIPADVISOR- ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ -ΝΑΞΟΣ



ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-

ΚΛΕΦΤΙΚΟ-ΜΗΛΟΣ

Πέντε ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, την οποία δημοσιοποίησε, χθες, η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Τripadvisor με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών της. Επίσης, στην αντίστοιχη λίστα με τα δέκα κορυφαία νησιά στον κόσμο υπάρχει μία ελληνική παρουσία.
ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ειδικότερα, στην παγκόσμια λίστα η Νάξος κατέλαβε την έκτη θέση ενώ στην ευρωπαϊκή τη συναντάμε στη δεύτερη, η Μήλος κατέλαβε την πέμπτη, η Κεφαλονιά την έκτη, η Σαντορίνη την έβδομη και η Πάρος τη δέκατη θέση. 
ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας κατατάχθηκε ο νησιωτικός προορισμός Κάγιο Αμπέργκρις, που βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, ενώ στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας ο νησιωτικός προορισμός Λούις εντ Χάρις, που βρίσκεται στο Hνωμένο Βασίλειο. Στην ελληνική λίστα της Tripadvisor με τα δέκα κορυφαία νησιά την πρώτη θέση κατέλαβε η Νάξος και ακολούθησαν κατά σειρά η Μήλος, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ιος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Σκιάθος και η Μύκονος. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε την υλοποίηση on-line προγράμματος προβολής του ελληνικού προορισμού μέσω της Tripadvisor για τη φετινή σεζόν με στόχο τις αγορές της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Ολλανδίας, της Βόρειας Ευρώπης, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Συνολικά, θα διατεθεί το ποσό των 350.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αναλυτικά, ανά αγορά θα διατεθούν 101.202 ευρώ για τη Βρετανία και τη Βραζιλία, 72.842 ευρώ για τη Γαλλία, 68.229 ευρώ για τη Ρωσία, 35.253 ευρώ για τις ΗΠΑ, 32.228 για τη Γερμανία, 27.451 για τη Βόρεια Ευρώπη και 12.795 ευρώ για την Ολλανδία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΤ αποφάσισε την υλοποίηση αντίστοιχου on-line προγράμματος, ύψους 350.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τη φετινή περίοδο και μέσω της ιστοσελίδας της Expedia με στόχο τις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ινδίας. Αναλυτικά ανά αγορά, θα διατεθούν 127.000 ευρώ για τις ΗΠΑ, 80.000 ευρώ για τη  Βρετανία, 70.000 ευρώ για τη Γερμανία, 45.000 ευρώ για την Αυστραλία και 25.000 ευρώ για την Ινδία.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ «ΕΠΙΒΙΒΑΖΕΤΑΙ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Στίχους ελληνικών ποιημάτων θα διαβάζουν στα αγγλικά οι επιβάτες του λονδρέζικου μετρό από 20 Φεβρουαρίου μέχρι και τις αρχές Απριλίου.

Συγκεκριμενα, έξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό, στολίζοντας εκτατοντάδες συρμούς και δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια επιβάτες να διαβάσουν στα αγγλικά, αποσπάσματα ελληνικής ποίησης.
Τα εγκαίνια του «Greek Poems on the Underground», πραγματοποιούνται το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο Keats House. Εκεί, θα ακουστούν και οι στίχοι της Σαπφούς:
«Έρος δ’ ετίναξέ μοι
φρένας, ως άνεμος κατ’ όρος δρύσιν εμπτέτων
Κύπριδος ούτος ο χώρος, επεί φίλον έπλετο τήνα
αιέν απ’ ηπείρου λαμπρόν ορήν πέλαγος,
όφρα φίλον ναύτησι τελή πλόον αμφί δε πόντος
δειμαίνει, λιπαρόν δερκόμενος ξόανον».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΗΒ).
Το Keats House ήταν το σπίτι του μεγάλου Βρετανού ρομαντικού ποιητήJ ohn Keats (1795-1821). Στην εκδήλωση θα ακουστούν, επίσης, το ποίημα του John Keats αφιερωμένο στον Όμηρο, αλλά και η σύνθεση που ο αγαπημένος του φίλος λόρδος Βύρωνας αφιέρωσε στα νησιά της Ελλάδος, καθώς και στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Καβάφη και της λυρικής ποιήτριας Ανύτης (3ος αιώνας πΧ).

http://7imeres.gr/