Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ RYAN ΠΟΥ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ.


Μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα Ryan’s Well έχει διανοίξει και κατασκευάσει περισσότερα από 700 πηγάδια τα οποία παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό σε περισσότερους από 745.000 ανθρώπους στην Αφρική και την Αϊτή – το ίδρυμα αυτό έχει κατασκευάσει επίσης 900 αποχωρητήρια για την βελτίωση της αποχέτευσης και της υγιεινής στις κοινότητες αυτές.



Ο Ryan Hreljac  από τον Καναδά ήταν μαθητής νηπιαγωγείου όταν έμαθε πως τα παιδιά ενός χωριού της Ουγκάντα πρέπει καθημερινά να περπατούν πολλά χιλιόμετρα ώστε να πάρουν καθαρό πόσιμο νερό. Αποφάσισε να κάνει αρκετές δουλειές στο σπίτι της οικογένειάς του για να μαζέψει λεφτά. Μάζεψε λοιπόν 70 $, με τα οποία πίστευε πως μπορεί να χρηματοδοτήσει την διάνοιξη ενός πηγαδιού στο χωριό αυτό.
Αποδείχθηκε όμως, ότι η διάνοιξη του πηγαδιού κόστιζε περισσότερο από 2.000 $ – ο μικρός Ryan ήταν όμως απτόητος και κατάφερε να συγκεντρώσει περί τις 3.000 $ μέσα σε διάρκεια ενός χρόνου – αφού η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο
ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Είχε έναν φίλο – δια αλληλογραφίας – στην Ουγκάντα. Όταν έφτασε την ηλικία των εννέα ετών, ο Ryan ταξίδεψε στην Ουγκάντα και συγκεκριμένα στο χωριό του φίλου του Τζίμη, όπου βρίσκεται και ένα από τα πηγάδια που άνοιξαν με την βοήθειά του.
Ένα κινηματογραφικό συνεργείο άρχισε να κινηματογραφεί πως τα πηγάδια αυτά βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης ολόκληρων χωριών και πως απελευθερώθηκε πολύτιμος χρόνος για τους νέους έτσι ώστε να πηγαίνουν σχολείο. Η ιστορία του έγινε ακόμη και παιδικό βιβλίο με τίτλο «ο Ryan και ο Jimmy και το Πηγάδι της Αφρικής που τους Έφερε Κοντά » (Ryan and Jimmy and the Well in Africa that Brought Them Together).
Ο RYAN ΣΗΜΕΡΑ

Ο Ryan είναι τώρα ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του King’s College στο Halifax στην ανατολική ακτή του Καναδά, όπου και σπουδάζει International Development και πολιτικές επιστήμες. Ταξιδεύει επίσης σε όλον τον κόσμο μιλώντας για ζητήματα που αφορούν το νερό και την σημασία του να κάνεις την διαφορά ανεξαρτήτως της ηλικίας σου.
Ένα παιδί μπορεί να ακολουθήσει το ένστικτό του – δηλώνει ο Ryan. «Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από το μηδέν, βοηθώντας δηλαδή στο σπίτι ή ξεκινώντας τα δικά τους projects ». Πρόκειται πραγματικά για κουβέντες γεμάτες σοφία, προερχόμενες από έναν άνθρωπο που σε ηλικία 6 ετών θεωρούσε τον εαυτό του τόσο υπεύθυνο όσο οποιονδήποτε άλλο για την επίλυση ενός ζητήματος που απασχολούσε ανθρώπους σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο.
Μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα Ryan’s Well έχει διανοίξει και κατασκευάσει περισσότερα από 700 πηγάδια τα οποία παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό σε περισσότερους από 745.000 ανθρώπους στην Αφρική και την Αϊτή – το ίδρυμα αυτό έχει κατασκευάσει επίσης 900 αποχωρητήρια για την βελτίωση της αποχέτευσης και της υγιεινής στις κοινότητες αυτές.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ίδρυμα του Ryan, καθώς και ιδέες που αφορούν για το πως τα παιδιά μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή του κόσμου τους στον παρακάτω σύνδεσμο  http://ryanswell.ca/

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το trailer του Ντοκιμαντέρ με την ιστορία του







http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fWk2_LZ1zFM

ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δραστική ουσία φουμαρικός διμεθυλεστέρας, dimethyl fumarate, ως θεραπεία πρώτης γραμμής που λαμβάνεται από το στόμα για τους ασθενείς με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, την πιο συχνή μορφή της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Το νέο χάπι πρώτης γραμμής θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ουσία έχει αποδείξει κλινικά ότι μειώνει σημαντικές παραμέτρους της δραστηριότητας της νόσου, οι οποίες περιλαμβάνουν υποτροπές και εμφάνιση εστιών στον εγκέφαλο, όπως και την εξέλιξη της αναπηρίας, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας και ανοχής.
Πηγή: naftemporiki.gr