Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!! 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΜΙΑ 30 ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ 15ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ

Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή σήμερα (Πέμπτη 30/4) από τα χαλάσματα ξενώνα στο Κατμαντού, πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 5.800 ανθρώπους στο Νεπάλ.


Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, η γυναίκα ανασύρθηκε χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε ομάδα Γάλλων διασωστών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, αγόρι 15 ετών είχε βρεθεί ζωντανό και ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Χίλτον όπου εργαζόταν, επίσης στο Κατμαντού. Ο έφηβος έφερε μόνο μερικούς μώλωπες.


Η γυναίκα, η οποία είναι περίπου 30 ετών, εργαζοταν στην κουζίνα του ξενώνα, ανέφερε μέλος της ομάδας διασωστών των ενόπλων δυνάμεων του Νεπάλ, ο ταγματάρχης Ούταμ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο. «Είναι τραυματισμένη αλλά είχε τις αισθήσεις της και μας μιλούσε. Την μεταφέραμε σε στρατιωτικό νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Μέλος της γαλλικής ομάδας διάσωσης είπε ότι οι Γάλλοι διασώστες, χάρη στο σύστημα ηχοεντοπισμού την οποία διαθέτουν, άκουσαν την ανάσα της γυναίκας κάτω από τα συντρίμμια. «Ακούσαμε μόνο μια ανάσα, κάτι που μας υποδήλωνε ότι σίγουρα υπήρχε κάποιος από κάτω. Είναι καλά και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Είναι νέα και δυνατή και το απέδειξε επιβιώνοντας σ' αυτήν την τρύπα», σχολίασε ο διασώστης Τιερί Βελί.
http://www.naftemporiki.gr/