Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙΜΕ: «Πρόσωπο της χρονιάς» οι μαχητές κατά του Έμπολα


Είναι οι γιατροί που επέμειναν ακόμη και όταν δίπλα τους πέθαιναν ασθενείς και συνάδελφοί τους. Οι νοσοκόμες που φρόντιζαν τους αρρώστους κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Όλοι μαζί ενάντια σε μία ασθένεια που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, προκάλεσε χιλιάδες θανάτους ειδικά στη Δυτική Αφρική και εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, καθώς ακόμη δεν υπάρχει το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του Έμπολα…

Ολοι αυτοί οι «μαχητές» που «ρίσκαραν και επέμειναν, θυσιάστηκαν και σώθηκαν», είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2014, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το περιοδικό TIME.
Οι πολυάριθμοι αυτοί νοσηλευτές και γιατροί μοιράστηκαν μία υποψηφιότητα μαζί με επτά ακόμη συνυποψηφίους για τον τίτλο που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, ο πρόεδρος του National Football League, Ρότζερ Γκούντελ και ο κινέζος μεγιστάνας του ίντερνετ Τζακ Μα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην πρώτη πεντάδα κατέλειξαν, εκτός από τους «μαχητές», οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μασούντ Μπαρζανί και ο Τζακ Μα.
Σημειώνεται ότι φέτος οι αναγνώστες του περιοδικού επέλεξαν και το δικό τους «Πρόσωπο της Χρονιάς», που όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα δεν ήταν άλλο από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.
Πηγή: zougla