Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

8 ΚΥΡΙΕΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΡΕΑΤΑ ΑΞΙΑΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ 23/12 ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ  ΣΑΝ «ΑΛΛΟΙ ΜΑΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ»  ΨΩΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΡΕΑΤΑ ΑΞΙΑΣ  20.000 ΕΥΡΩ

«Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί» λέει ο Κλ. Τσιρώνης -ο πρόεδρος της Βαρβακείου.

Οι οκτώ γυναίκες ήταν όλες Ελληνίδες, ευγενέστατες, νεαρές και καλοντυμένες!!



Πώς έγινε αυτό; 

Ήταν νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, στάθηκε τυχαία μπροστά σε δύο κατάμαυρα τζιπ που κατέφθασαν έξω από την Αγορά. «Οκτώ νεαρές γυναίκες, η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 35 έτη, με περίσσεια ευγένεια και χαμόγελο μπλέχτηκαν ανάμεσα στον κόσμο και προσπάθησαν να «διαγνώσουν» τους πολίτες που αγόραζαν πολύ μικρή ποσότητα κρέατος». 

Όπως σχολίασε στο protothema.gr ο ίδιος ο πρόεδρος, επρόκειτο για πολύ διακριτικές παρουσίες που έκαναν σιωπηλά το έργο τους και εξαφανίστηκαν.

«Θέλησαν να κρατήσουν μυστική την ταυτότητά τους. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι προέρχονται από κάποια πολυεθνική εταιρεία. Ήταν όλες Ελληνίδες και καλοντυμένες. Είμαι τόσα χρόνια μέσα στη Βαρβάκειο. Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί», είπε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Τσιρώνης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, οι γυναίκες επισκέφθηκαν όλα τα μαγαζιά της αγοράς και έμειναν τουλάχιστον μία ώρα σε κάθε κατάστημα, ξοδεύοντας συνολικά περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Στην αρχή εντόπιζαν όσους πολίτες αγόραζαν λίγο κρέας και τους προέτρεπαν να αγοράσουν περισσότερο, ενώ, στο τέλος, στέκονταν δίπλα στο ταμείο και πλήρωναν όλο το ποσό!


Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟ


Το βραβείο Fred Conrad Koch στο Γιώργο Χρούσο



Ο Καθηγητής και Διευθυντής της A' Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χρούσος έλαβε την ύψιστη διάκριση στον κλάδο της ενδοκρινολογίας από την αμερικανική Endocrine Society: Το Fred Conrad Koch Award (συνοδευόμενο από το ποσό των 25.000 δολ.). Είναι ο 1ος Έλληνας και ο 2ος μη Αμερικανός που λαμβάνει τη διάκριση.


Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ο δρ. Χρούσος ήταν Διευθυντής του Tμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Σήμερα, περισσότεροι από 60 μαθητές του διαπρέπουν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο -ένας εξ αυτών είναι ο σημερινός Διευθυντής του ίδιου Ινστιτούτου, Δρ. Κ. Στρατάκης.

Ο Δρ. Χρούσος εξετάζει την επίδραση του στρες στις λειτουργίες του οργανισμού, καθώς και τη σύνδεσή του με παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, κατάθλιψη και αυτοάνοσες παθήσεις. 

Το βραβείο Fred Conrad Koch είναι θεσμός υψηλού κύρους στον οποίο αναγνωρίζονται επιστήμονες για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο.

"Είμαι ο 1ος Έλληνας που λαμβάνει το Fred Conrad Koch Award της Endocrine Society. Είναι μια διάκριση που λαμβάνουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Ήταν μεγάλη τιμή, δεν την περίμενα να πω την αλήθεια", λέει ο ίδιος μιλώντας στο goodnews.gr.
Η βράβευση από την The Endocrine Society

Μεταξύ των βραβευθέντων της Endocrine Society για το 2014 είναι 15 καταξιωμένοι ενδοκρινολόγοι, με χρηματικό έπαθλο συνολικού ύψους 105.000 δολαρίων.
Τα βραβεία, που καθιερώθηκαν το 1944, αναγνωρίζουν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον κλάδο της ενδοκρινολογίας, συμπεριλαμβανομένων πρωτοποριακών ερευνών και καινοτομιών σε κλινικό επίπεδο. Η τελετή απονομής θα γίνει στην 96η ετήσια συνάντηση της Endocrine Society και στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας στο Σικάγο, που θα γίνει από τις 21 έως 24 Ιουνίου 2014.
Σύμφωνα με σχετική, ανακοίνωση ο Δρ. Χρούσος θα λάβει την υψηλότερη διάκριση για φέτος, το Fred Conrad Koch Award, το οποίο συνοδεύεται από τιμητικό έπαθλο 25.000 ευρώ.

Πηγή: news.gr