Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ TWITTER.

Την άρση της απαγόρευσης χρήσης του Twitter στην επικράτεια της Τουρκίας ανακοίνωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου της χώρας την Πέμπτη το απόγευμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Την χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης είχε απαγορεύσει η αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας TIB τη νύχτα της 20ης προς την 21η Μαρτίου, μετά από εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το μέσο είχε γίνει χώρος αναδημοσίευσης συνεχών καταγγελιών για διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε την απαγόρευση παράνομη, αντίθετη στην ελευθερία της έκφρασης και στα ατομικά δικαιώματα, με απόφασή του την Τετάρτη.
Η Αρχή Εποπτείας των Τηλεπικοινωνιών μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση, αλλά οφείλει να εφαρμόσει τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
Ο αποκλεισμός του Twitter δεν είχε πρακτική σημασία, αφού δεν εμπόδισε την πρόσβαση των χρηστών που βρήκαν τρόπους να ξεπεράσουν το μέτρο, αλλά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και τον εξωτερικό της Τουρκίας και την καταδίκη της νέας αυταρχικής παρεκτροπής του τουρκικού καθεστώτος.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΕΡΔΙΣΕ 16χρονος ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη που κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού που έγινε στη Βουλγαρία.




Ο νεαρός μουσικός, ο οποίος έχει κερδίσει και πολλά άλλα διεθνή αλλά και εθνικά βραβεία και διακρίσεις,
συμμετείχε στην κατηγορία του κλαρινέτου (μέχρι 19 ετών) μαζί με άλλους 16 μουσικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί νικητής.

Ο διαγωνισμός έγινε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια, από τις 24 μέχρι τις 30 Μαρτίου
και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη της Οργάνωσης «Η Αμερική για τη Βουλγαρία».

Πηγή: newsit.gr