Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για τρίτη χρονιά φέτος φοιτητές Ιατρικής από το ΑΠΘ υποστηρίζουν εθελοντικά τους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η (Νέοι Ιατροί Κατέχουν τα Ηνία) που υλοποιεί η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό την προσφορά υποστηρικτικού έργου στους εθελοντές Γιατρούς του Κόσμου και τη βελτίωση κλινικών-ιατρικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ίδιων των φοιτητών. Τις προηγούμενες δύο χρονιές μετείχαν 40 φοιτητές κάθε χρονιά ενώ φέτος μετέχουν 75 φοιτητές που θα προσφέρουν συνολικά 682 ώρες εθελοντικής ιατρικής υποστήριξης στο διάστημα τις 29/10 έως τις 19/12/2014. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους, η καθεμία από τις οποίες θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.
“Στο πρόγραμμα μετέχουν φοιτητές που φοιτούν από το τρίτο έως το έκτο έτος και βοηθούν το έργο των Γιατρών του Κόσμου, είτε παίρνοντας του ιστορικό του ασθενούς είτε εκτελώντας απλές κλινικές πράξεις όπως πχ μέτρηση πίεσης ή ενέσεις είτε κάνοντας βοηθητικές εργασίες. Πέρα από την εθελοντική υποστήριξη στο έργο των Γιατρών του Κόσμου, που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και κλινική εμπειρία. Φέτος μετέχουν περισσότεροι φοιτητές γιατί το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο και έτσι μεγάλωσαν και οι ανάγκες. Μετά την λήξη του προγράμματος πολλοί από τους φοιτητές έμειναν ως εθελοντές στους Γιατρούς του Κόσμου” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια ιατρικής, υπεύθυνη του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, Αγγελική Χόρτη.
Πηγή: imerisia.gr