Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΝΤΙΒΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ....

Η Μαρία Κάλλας (1923-1977) νίκησε το θάνατο χάρη στη ζωή της. Έχει αγαπηθεί και αμφισβητηθεί από πολλούς όπως κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα που αναδείχθηκε σε μύθο αναλλοίωτο από τη φθορά του χρόνου.
MK1 
MK2
Από την Όπερα Τόσκα του Πουτσίνι
MK4
Μαρία Κάλλας – Αριστοτέλης Ωνάσης
MK5
MK6
MK8
MK9
MK10
MK11
Μαρία Κάλλας – Leonard Bernstein – Νοέμβριος 1976
MK1
MK2
MK3
Το διαμέρισμά της στο Παρίσι
MK1
Η Μαρία Κάλλας ως Ιφιγένεια
MK2
Στο αεροδρόμιο του Λονδίνου – Στο απώγειο της δόξας της
MK10
Απολαμβάνοντας το μπάνιο της σε πισίνα του Μόντε Κάρλο μαζί μ” ένα παιδάκι. Λάτρευε τα παιδιά.
MK11
η Μαρία με τον σύζυγό της Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι


Η Μαρία Κάλλας στο φεστιβάλ Λευκάδας το καλοκαίρι του 1964


Ο ΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΧΕΡΙ- ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΑΙ ΛΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ MIT και στο IMPERIAL


Το όχι ενός Έλληνα σε μεγάλα πανεπιστήμια για χάρη της Ελλάδας


Ο γνωστός πλέον και αγαπημένος 18χρονος Χάρης Ιωάννου είπε ένα βροντερό «όχι» σε μεγάλα Πανεπιστήμια όπως τα ΜΙΤ και Imperial, για να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο!

Να θυμίσουμε πως ο νεαρός Έλληνας εφευρέτης, δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση.

Πώς λειτουργεί όμως η πολυβραβευμένη του εφεύρεση; «Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεταλλικό γάντι, εξοπλισμένο με μικροσκοπικά μοτέρ, αισθητήρες και επεξεργαστικό σύστημα, το οποίο “καταλαβαίνει” τις κινήσεις της παλάμης και αναλόγως αυξάνει τη δύναμή της», εξηγεί ο ίδιος. «Εάν δηλαδή κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει ένα ποτήρι νερό, το γάντι μπορεί να ασκήσει πίεση στα σωστά σημεία ώστε να ενισχύσει την κίνηση». Η συσκευή θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες των άνω άκρων, δυσκινησία παλάμης ή δακτύλων.

Πως του ήρθε η ιδέα: Μια σκηνή ήταν αρκετή: η γιαγιά του να προσπαθεί να πιάσει το τηλεκοντρόλ με το αδύναμο χέρι της, να της ξεφεύγει, να το ξαναπιάνει και με επιμονή να πατά το κουμπί. Σχεδόν μηχανικά, το μυαλό τού 15χρονου τότε Χάρη Ιωάννου ανίχνευσε το πρόβλημα και άρχισε να «σαρώνει» για λύσεις. Ενάμιση χρόνο αργότερα, η συσκευή ενίσχυσης κινήσεων παλάμης που ανέπτυξε έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και της αγοράς.


Από πέρσι μέχρι σήμερα ο Ιωάννου έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο 

Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε ένα workshop με την google science στην Καλιφόρνια, 

όπου η εφεύρεση του πέρασε στις 90 καλύτερες του κόσμου στην πρώτη φάση -πρώτη φορά για Έλληνα- και μετέπειτα στις 15 καλύτερες. Εκεί βοηθήθηκε από την Google να ελαφρύνει 6 φορές κάτω το βάρος του χεριού και να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 400%.

Κάπου εκεί του έγινε πρόταση από δύο σημαντικότατα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το αμερικάνικο ΜΙΤ και το βρετανικό Imperial.

Ο 18χρονος μιλώντας στο Tedx είπε ότι επιμένει στην Ελλάδα. Το μόνο που δεν υπολόγισε είναι οι απεργοί διοικητικοί.
Πηγή: pygmi.gr