Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε. ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 


Περισσότεροι από 200.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης έγιναν κοινωνοί του θεάτρου και των μεθόδων του μέσω των “εκπαιδευτικών προγραμμάτων” της δεύτερης κρατικής σκηνής τα τελευταία 15 χρόνια (από το 2000 που άρχισαν να εφαρμόζονται).

Μόνο για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ παρακολούθησαν περί τους 45.000 μαθητές.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η διοίκηση του ΚΘΒΕ στην προηγούμενη θεατρική περίοδο 438 σχολεία επισκέφθηκαν ομαδικά το ΚΘΒΕ, 39.832 μαθητές παρακολούθησαν τις παραστάσεις της Παιδικής και νεανικής σκηνής, ενώ ειδικά τις δράσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υποδέχτηκαν 227 σχολεία και τα παρακολούθησαν 5.772 μαθητές.
“Πιστεύουμε στον εκπαιδευτικό ρόλο ενός κρατικού θεάτρου, έχουμε υποχρέωση να δημιουργούμε αυριανούς θεατές. Θεωρώ ότι κάνουμε απλώς το αυτονόητο υπηρετώντας τον ιδρυτικό νόμο του ΚΘΒΕ ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες” τόνισε μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Βούρος παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη υλοποιήθηκαν αλλά και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τις φετινές δυο θεατρικές παραστάσεις για παιδιά (“Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” και “Η φάρμα των ζώων”) παρακολούθησαν 22.994 μαθητές ενώ στις 35 συνολικά παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) συμμετείχαν 1.700 μαθητές.
Από τις 3 Φεβρουαρίου και τις 5 Μαρτίου αντίστοιχα προγραμματίζονται δυο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα (ενάντια στο Ρατσισμό και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό -σε συνεργασία με το κέντρο Νόησις και για το έργο του Θεσσαλονικιού λογοτέχνη Γιώργου Ιωάννου με τίτλο “Γιώργος Ιωάννου: Οδοιπορώντας...” το δεύτερο σε συνεργασία το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο).

http://www.news.gr/