Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ LOGISTICS

Μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε η χώρα μας,  στον  εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα των Logistics,  αποδεικνύοντας  ότι διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου που  μπορεί να κάνει τη διαφορά! 
Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν  τα ετήσια  Ευρωπαϊκά  Βραβεία  Logistics .

Φέτος η Ελλάδα,  συμμετείχε  για  δεύτερη φορά στο θεσμό.
Η  χώρα μας πέτυχε μια ξεχωριστή διάκριση. Βραβεύτηκε ο κ. Ανέστης Παρταλίδης, Managing Director της Trade Logistics ΑΕ και μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Logistics, ώς “Επαγγελματία της Χρονιάς”.
Ο κ. Ανέστης Παρταλίδης, γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από την Σχολή Μηχανικών/ Μηχανολόγων του ΕΜΠ στην Αθήνα, ενώ από το 1983 έως το 2000 εργάστηκε στην εταιρεία Σαράντης, πρώτα ώς Operations Manager και κατόπιν ώς Logistics Director. Το 1995, δημιουργεί το κέντρο διανομής της Σαράντης στα Οινόφυτα το οποίο διαθέτει την πρώτη αυτοματοποιημένη διαδικασία διαλογής στην Ελλάδα. Ένα καινοτόμο έργο το οποίο έθεσε και τα standards για πολλές αποθήκες στην χώρα μας έκτοτε. Από το 2000 και μετά, εργάζεται στον Όμιλο Φουρλή ως Logistics Director, ενώ δημιουργεί και επιβλέπει σειρά από projects και καινοτομίες για τον Όμιλο όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και στα Βαλκάνια και την Κύπρο (INTERSPORT, IKEA κ.α). Από το 2007 εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής της Trade Logistics ΑΕ που αποτελεί μέλος του Oμίλου Φουρλή, και ξεκίνησε την λειτουργία της τον Μάρτιο του 2008. Η πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη της βρίσκεται στο Σχηματάρι Βοιωτίας και είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα.
Ο κ. Jos Marinus, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ELA (European Logistics Association) δήλωσε για τη φετινή διάκριση:

«Για δεύτερη φορά ο ELA βραβεύει κάποιον που μέσω των δράσεών του έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των logistics και εργάζεται εμπνέοντας τόσο τους υπάρχοντες, όσο και τους μελλοντικούς logisticians στην Ελλάδα. Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο κ. Ανέστης Παρταλίδης  αποδεικνύει ότι τα logistics μπορούν να κάνουν την διαφορά!»
http://now24.gr/diakrisi-se-ellina-manatzer-ston-tomea-logistics/

KINA: ΚΛΕΙΣΙΜΟ 1.254 ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Το Πεκίνο προωθεί δυναμικά τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Η Κίνα θα κλείσει 1.254 ανθρακωρυχεία μέσα στο 2015, καταργώντας 77,79 εκατομμύρια τόνους παρωχημένης παραγωγής άνθρακα, σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση. Η κίνηση αυτή έχει στόχο την περαιτέρω μείωση της τυφλής εξάπλωσης της κινεζικής βιομηχανίας άνθρακα και την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πέρα από τα αυστηρότερα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, ενεργειακής αποδοτικότητας και ασφάλειας, η Κίνα θα ενθαρρύνει επίσης συγχωνεύσεις και εξαγορές στη βιομηχανία άνθρακα, με σκοπό την κατάργηση παρωχημένης τεχνολογίας και πλεονάζουσας παραγωγής.
Η κατανάλωση άνθρακα αντιστοιχεί περίπου στο 66 τοις εκατό της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της Κίνας, 35 τοις εκατό πάνω από το παγκόσμιο μέσο όρο, και οι Κινέζοι ιθύνοντες σχεδιάζουν το μέλλον λαμβάνοντας επίσης υπ’ όψιν τους μία πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την ετήσια κατανάλωση άνθρακα κατά 160 εκατομμύρια τόνους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και να μειώσει την ενεργειακή ένταση κατά 3,1 τοις εκατό μέσα στο 2015. Η ενεργειακή ένταση ορίζεται ως ο λόγος της ενεργειακής κατανάλωσης προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και εκφράζει ένα ποσοτικό μέτρο της μέσης παραγωγικότητας του ενεργειακού τομέα, άμεσα συγκρίσιμο με τις επιδόσεις άλλων χωρών.
Εξάλλου, δώδεκα από τις 34 επαρχίες της Κίνας, στις οποίες αναλογεί το 44 τοις εκατό της εθνικής κατανάλωσης άνθρακα, έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν μέτρα ελέγχου της παραγωγής άνθρακα, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Το 2013, το 92 τοις εκατό των κινεζικών πόλεων είχαν υψηλότερη ρύπανση από το εθνικό όριο ασφαλείας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί είναι λιγότερο αυστηρό από αυτό που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Πηγή: naftemporiki.gr