Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΑΤΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΗΚΟΥΣ 62,5 χλμ.

Εναν δρόμο για ποδήλατο και περπάτημα μήκους 62,5 χιλιομέτρων από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Αναργύροι - Λαύριο, και με δυνατότητα επέκτασης άλλων 8 χλμ. έως το Σούνιο σχεδιάζει το Εργαστήριο Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με Τα Νέα, πρόκειται για την «Αττική Οδό» του ποδηλάτου, η οποία θα περνάει από 15 δήμους. Θα διασχίζει δήλαδή την Αττική από τη μία της άκρη έως την άλλη. Στόχος είναι να εξυπηρετεί τόσο καθημερινές μετακινήσεις με ποδήλατο μέσω της σύνδεσής της με το τοπικό δίκτυο των παρακείμενων περιοχών -το οποίο θα βελτιωθεί- όσο και μετακινήσεις αναψυχής ή άθλησης, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για βόλτα στο φυσικό περιβάλλον και σε τόπους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η γραμμή θα αποτελεί τμήμα του ευρύτερου μητροπολιτικού δικτύου ποδηλάτου της Αττικής το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021. Αυτή την περίοδο το έργο βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης.
http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=15185