Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΔΩΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΖΕΣΤΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΟΠΕΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚ!!!
Επίσης έδωσαν  παράσταση στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι




Αγαπημένες μελωδίες από οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και του Στάθη Μάστορα, καθώς και δημοφιλή τραγούδια των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη και Μιχάλη Σουγιούλ ζέσταναν τις καρδιές των ηλικιωμένων, που είχαν γεμίσει τις κεντρικές αίθουσες και των δυο ιδρυμάτων, οι οποίες είχαν στολιστεί ανάλογα. Με μουσικότητα και μπρίο τραγούδησαν οι Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος), Χαράλαμπος Βελισσάριου (τενόρος) και Νίκος Κοτενίδης (βαρύτονος), με τη συνοδεία των μουσικών Θεόδωρου Μαυρομμάτη (φλάουτο), Μαριλένας Βάσσου (βιολοντσέλο) και Φρίξου Μόρτζου (πιάνο).

«Δώσαμε τον πρώτο λόγο στη μουσική και στο τραγούδι», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος προς το ιδιαίτερο αυτό κοινό, αφού είχε παρακολουθήσει την πρώτη παράσταση στο Γηροκομείο Αθηνών ανάμεσα στον Πρόεδρο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Λυρικής κ.κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο και Μύρωνα Μιχαηλίδη αντίστοιχα. «Όμως», συνέχισε, «επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια από καρδιάς: αισθάνομαι ότι ήρθαμε να δούμε τον πατέρα και τη μητέρα μας. Ως Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπαθούμε να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την κρίση. Και γνωρίζουμε ότι η τρίτη ηλικία δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα. Θέλουμε λοιπόν να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για σας. Μαζί με τούς καλλιτέχνες και τη διοίκηση της Λυρικής, που διακρίνονται όχι μόνο για την αφοσίωσή τους στο λυρικό τραγούδι, αλλά και για την έγνοια τους για την Ελληνική κοινωνία, ήρθαμε να σας δείξουμε ότι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών που περνάμε και να ευχηθούμε με αυτές τις εγκάρδιες μελωδίες, η νέα χρονιά να βρει τον τόπο μας με λιγότερες δυσκολίες».

«Ήταν μια βραδιά γεμάτη ζωή για τους ανθρώπους μας», απάντησε ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών π. Προκόπης Μπούμπας, ευχαριστώντας τον υπουργό, τους καλλιτέχνες και τη διοίκηση της Λυρικής.

Η παράσταση επαναλήφθηκε στο Γηροκομείο Πειραιώς με την παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεβασμιώτατου κ.κ. Σεραφείμ, που είναι και Πρόεδρος του ιδρύματος, του Αντιπροέδρου Βασιλείου Βενέτη και μελών του ΔΣ. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο πολιτισμός, «ως πυλώνας της κοινωνίας μας» και ευχαρίστησε τον υπουργό και όλους τους συντελεστές της παράστασης, που ενθουσίασε τους ηλικιωμένους, αρκετοί από τους οποίους σιγοτραγουδούσαν μαζί με τους καλλιτέχνες τα παλιά ρεφρέν.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου Πειραιώς και συζήτησε με πολλούς από τους γέροντες και τις γερόντισσες. Με τη διοίκηση του ιδρύματος αλλά και με παράγοντες του Πειραιώς συζήτησε τα προβλήματα της πόλης και των γειτονικών δήμων. Τέλος, ανήγγειλε ότι υπάρχουν σχέδια και για περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις στην Αττική, αλλά και στην επαρχία.

ΠΗΓΗ eirinika.gr